Nekateri podjetniki so še med tistimi, ki prisegajo na starokopitne blagajne – takšne, ki omogočajo le pobiranje denarja in nič več. A tehnologija je takšne podjetnike že zdavnaj prehitela. Sodobna POS blagajna je vsestranski pripomoček, ki se ob pravilni uporabi spremeni v odličen prodajni aparat. Še posebej pa je uporaba napredne opreme zaželena po tem, ko je stopila v veljavo zakonodaja, ki zahteva uporabo davčne blagajne. Nedvomno je zdaj pravi čas za preskok na sodobno blagajno!

Sodobna blagajna je celovit sistem

POS blagajna ni več uporabna le v zaključku nakupnega procesa. Sistem je namreč centraliziran in povezuje vse aspekte poslovanja. Nekatere dejavnosti lahko to bolj izkoristijo kot druge. Sodobna blagajna sledi prodaji in zaslužkom, ne le na točki nakupa, temveč tudi v ozadju. Beleži prodajo in osvežuje stanje v skladišču in na prodajnih policah, ureja tudi naročila in dopolnjevanje zalog. Lahko služi nadzoru nad zaposlenimi in učinkovitemu razporejanju delovnih obveznosti, kar je ključnega pomena v gostinstvu, kjer mora osebje sodelovati in se prilagajati trenutnim zahtevam. Vse to in še več zmore sodobna POS blagajna.

Verjetno je skorajda odveč omeniti, da so takšne blagajne tudi funkcionalne davčne blagajne. Z zahtevo po davčnem potrjevanju računov se je pojavila potreba po opremi, ki to dopušča. Zahteva se namreč stalna povezava s spletom in sprotno potrjevanje računov, česar stara oprema ni zmogla. Zdaj to sploh ni več izziv, saj so sodobne POS blagajne hkrati tudi davčne blagajne in to opravijo povsem samodejno in brez težav.

Kategorije: Splošno