Če želimo kar se da dobro poskrbeti za okolico hiše ali druge površine, se moramo opremiti s pravim orodjem. V mnogih primerih so to naprave znamke Husqvarna. Švedski proizvajalec je znan predvsem po tem, da pri svojih izdelkih ne sklepa kompromisov – idealno rešitev ponuja tudi najzahtevnejšim uporabnikom, in to v vseh segmentih, kjer najdemo njihove izdelke.

Husqvarna v gozdu in na travniku

Zahtevni gozdarji gotovo že poznajo motorno žago Husqvarna 576 XP in sorodne izdelke, ki ciljajo na profesionalne uporabnike. Husqvarna 576 XP je zmogljiva motorna žaga, namenjena prav žaganju debelejših dreves in brezkompromisnemu klestenju vej. Z močjo motorja 4,2 kW in mečem dolžine 80 cm pač ni nobenega dvoma, da je ta motorna žaga prilagojena prav največjim gozdarskim izzivom. Ni pa to vse, kar Husqvarna ponuja zahtevnim gozdarjem. Tudi med manj zmogljivimi napravami najdemo izdelke, ki so nadvse uporabni – Husqvarna 576 XP na primer ni najbolj priročna za kakšne hitre opravke, opravijo pa to delo zelo učinkovito nekatere bolj okretne žage tega proizvajalca.

Na travnatih površinah se Husqvarna prav tako izkaže. Na teh namreč kraljujejo njihove akumulatorske kosilnice, ki so se hitro priljubile zahtevnejšim uporabnikom. Omogočajo vse, kar nudijo običajne kosilnice, so pa bistveno bolj varčne in učinkovite. Akumulatorske kosilnice so na dolgi rok gotovo prava izbira za tiste, ki kosilnico redno uporabljajo in se z njo lotevajo tudi večjih površin. Še posebej seveda za profesionalne uporabnike, ki bodo akumulatorske kosilnice uporabljalo po osem ur na dan ali morda celo več.

Kategorije: Nasveti