Če nas skrbi, kdo nas gleda skozi okno ali kdo bi lahko videl kaj, česar ne želimo, da vidi se je prav vprašati, kako lahko na čim cenejši in čim bolj preprost način poskrbimo za to, da nam bo v domu maksimalno udobno. Če nas skrbijo nezaželjeni pogledi, radi pa bi uživali vso svetlobo, ki jo lahok dobimo, so plise zavese nekaj, kar se splača ogledati, ko naslednjič razmišljamo o tem, da bi radi nekoliko popestrili svoj dom.

Plise zavese so prilagodljiva senčila, ki so primerna za najrazličnejše oblike oken, prav tako pa so lahko narejene z različnimi tkaninami, ki omogočajo različno prepustnost svetlobe. Kar je zanimivo in precej uporabno je tudi to, da so plise zavese prekrite s posebnim premazom, ki omogoča to, da se na njih ne nabira toliko prahu, kar pomeni, da je tudi vzdrževanje tovrstnih zaves preprosto, prav tako pa premaz plise zavese zaščiti, da na soncu s časom ne izgubljajo svoje barve.

Včasih se želimo tudi zunaj obvarovati pred soncem

Skoraj vsi, ki so se kdaj zanimali za senčenje vedo, da se terase po navadi senči s tendami, vendar če želimo ustvariti popolno prepreko vdora sonca iz ene strani to preprosto ni to, kar iščemo, in tu pridejo v igro roloji.

Roloji se namestijo na ogrodje, ki se nahaja zunaj glavne zgradbe, po navadi se tu gre za nekakšen prizidek, ki ni zaprt, za njim pa se nahaja zunanja terasa. Je res, da so roloji bolj uporabni na samostojnih hišah, oziroma stanovanjskih objektih, kjer imamo prostor vsake toliko časa postaviti še eno “steno”, vendar so lahko roloji dobrodošli tudi na balkonih v blokih, če res želimo popolno zaščito pred soncem, tudi ko se nahajamo v zunanjih prostorih. Tako kot za plise zavese so tudi roloji precej prilagodljivi glede tega, kakšen material uporabimo, da ustvarimo senčilo.

Kategorije: Oprema