Pri vsakem vrtičkarskem opravilu so nam v današnjem času v veliko pomoč motorizirana orodja, ki jih včasih niso poznali, danes pa pomenijo občutno pohitritev večine opravil. Motorna žaga Husqvarna je le ena od tipičnih orodij, ki jih imajo na zalogi v vseh večjih vrtnih centrih, pa tudi pri privat prodajalcih vrtičkarskih pripomočkov. Kot zelo vzdržljiva naprava si je motorna žaga Husqvarna že dolgo tega pridobila dobro ime in kopico strank, ki znamke ne zamenjajo. Kljub temu pa je Husqvarna kaj kmalu po začetnem uspehu z motornimi žagami začela tudi s proizvodnjo drugih motoriziranih orodij za uporabo v kmetijstvu, gozdarstvu in vrtičkarstvu. Danes so tako najbolj prodajane motorne kosilnice, ki so jih izpopolnili do te mere, da ponujajo resnično udobno košnjo.

Med vsemi vrtnimi kosilnicami so bile motorne kosilnice Husqvarna ene prvih, ki so ponujale samohodni mehanizem za razbremenitev slehernega delavca, ki je delal z njimi. Danes pa se ta tradicija nadaljuje in čedalje večjo popularnost pridobivajo motorne kosilnice s samodejnim električnim vžigom, ki še dodatno olajša upravljanje z njimi in samo košnjo trate. Trend se obrača v smer plastičnih ohišij, ki omogočajo, da so tovrstne kosilnice bistveno lažje, a hkrati bolj čvrste od primerljivih motornih kosilnic z jeklenim ohišjem. Tako je take kosilnice bistveno lažje premikati v odročnih predelih ter kositi na klančinah, med gostim grmovjem in na področjih, kjer je motorna žaga Husqvarna že opravila svoje delo in se sedaj zaraščajo.

Vsekakor pa so motorne kosilnice zelo različnih razredov in zavedati se moramo, da v večimi primerov tudi tu velja reklo »malo denarja, malo glasbe«. Zato se splača v svojo vrtno kosilnico vložiti nekoliko več denarja in jo potem tudi redno vzdrževati. Tako nam bo zdržala bistveno dlje, na dolgi rok bomo prihranili pri stroških, pa še narava nam bo neizmerno hvaležna za zmanjšano količino odpadkov.

Kategorije: Splošno