Cevi za dimnik morajo biti narejene tako, da se bodo brz težav prilagodile vsaki kurilni peči. V Sloveniji imajo ljudje namreč različne sisteme za ogrevanje. Nekaterim so ljubše peči na drva, drugim pa na kurilno olje. Veliko mestnih gospodinjstev pa se ogreva z mestnim plinom. Vse to morajo pri izdelavi cevi za dimnik upoštevati proizvajalci. 

Cevi za dimnik so namreč pri gorenju različnih kurilnih sredstev različno obremenjene. Največ dima in saj se proizvede pri gorenju trdih goriv, kot je les. Cevi v takšnih dimniških sistemih so tudi najbolj zapacane in umazane. Zato je izredno pomembno, da po kurilni sezoni pokličemo dimnikarja, ki nam cevi lepo in temeljito sčisti. 

Cevi za dimnik morajo biti čiste zaradi boljšega delovanja dimnika in pa predvsem zaradi naše varnosti. V nečistem dimniku se lahko zgodi, da pride do vžiga saj, kar lahko posledično pripelje do uničujočega požara, ki se bo hitro razplamtel in uničil naš celoten dom. 

 

Rozeta za dimnik iz nerjavečega materiala

Rozeta za dimnik mora biti ravno tako izdelana iz kvalitetnega nerjavečega materiala, ki nam bo zagotavljal dobro in varno uporabo dimnika. Rozeta za dimnik predstavlja zaščito za vsak dimnik. Poleg tega pa je tudi končni okras, ki ga moramo skrbno izbrati. Vsak izvajalec nam bo lahko ponudil več možnosti, med katerimi omo lahko izbirali. 

Rozeta za dimnik je lahko enostavno in izdelana z ravnimi linijami. Nekatere dimniške kape pas do bolj razgibane, ukrivljene in zaobljene. Vsak si seveda izbere rozeto za dimnik po svojem okusu. Včasih je bolje, da ne izberemo preveč vpadljive dimniške kape, saj moramo paziti, da se bo lepo prilegala k našemu zunanjemu designu. 

Rozeta za dimnik je le končni dodatek dimnika in zato ga ne sme uničiti ali zasenčiti. Zato je dobro, da za manjši dimnik izberemo majhno rozeto za dimnik, za večji in širši dimnik pa kupimo rozeto, ki bo dovolj velika. 

 

Kategorije: Splošno