Gostinski lokali se med seboj zelo razlikujejo in nemogoče je izpostaviti določen sistem, ki bo ustrezal prav vsem. Lahko pa izluščimo nekatere lastnosti, ki bodo zelo koristile v gostinstvu, in so dobrodošle funkcionalnosti gostinskih blagajn. Posebna blagajna za gostince je v večini primerov odlična izbira za tiste, ki se ukvarjajo s tovrstnim delom, čeprav je seveda možno poslovati tudi brez tako specializirane opreme. A ker so investicije skorajda zanemarljive, je vsekakor priporočljivo vsak pobrskati po ponudbi in spoznati, kaj je na voljo.

Android blagajna

Posebej privlačno možnost za nekatere gostince predstavlja mobilna Android blagajna, ki omogoča zelo enostavno in povsem učinkovito poslovanje. To je pisano na kožo gostincem, ki delajo na terenu, saj v takšnih primerih običajno ni prostora in povezav, ki jih potrebujemo za davčne blagajne in drugo potrebno opremo. Mobilna blagajna deluje kjerkoli, povsod pa omogoča uporabo vseh priročnih funkcionalnosti, zaradi katerih se gostinci odločajo za posebne blagajne.

Android blagajna poleg tega ne zahteva investicije v opremo, saj deluje kar na pametnem telefonu ali tablici, kar je gotovo spet po godu mnogim uporabnikom.

Specializirane gostinske blagajne

Zahtevnejši uporabniki bodo izbrali prilagojene naprave, ki so posebej izdelane za gostinsko rabo. Seveda že nekatere mobilne in druge blagajne v svojem sistemu nudijo celo vrsto uporabnih funkcionalnosti, a posebej prilagojena blagajna za gostince se v tem oziru še bolj izkaže. Takšne blagajne omogočajo delo z mizami, ločevanje natakarjev, spremljanje kuhinjskih naročil in podobne zadeve, ki so specifične lastnosti gostinskega dela. Tako blagajna za gostince ni le uporaben pripomoček, temveč koristna oprema za napredek v poslu.

Kategorije: Oprema