Kar nekaj je pravnih postopkov, pri katerih bomo potrebovali pomoč odvetnika. Nekateri pa so še posebej pogosti, zato se je pametno o njih nekoliko poučiti, če se bomo slučajno kdaj tudi sami soočili z njimi. Na srečo je na voljo dovolj odvetnikov, da zelo dobro pokrivajo najpogostejše potrebe – največ povpraševanja je na primer po pomoči pri odškodninskih zahtevkih in pri ločitvah.

Odškodnina za prometno nesrečo ali poškodbo

Med odškodninami so najpogostejše tiste za prometno nesrečo ali za poškodbo. Pogosto gre tu za postopke, ki morajo biti zelo natančno in celovito izvedeni. Na lastno pest je težko izvesti odškodninski postopek z zadovoljivim končnim rezultatom, saj je v igri preprosto preveč dejavnikov, ki jih bo nasprotna stran s pridom izkoristila. A ne, če odškodninski zahtevek vloži izkušen odvetnik. Odškodnina za prometno nesrečo je v mnogih primerih tako praktično zagotovljena, v nekaterih primerih celo za povzročitelja nesreče. Pri poškodbah so primeri pogosto nekoliko bolj kompleksni. Tako odškodnina za prometno nesrečo kot za poškodbe pa se izplačata le v primeru, da je zahtevek utemeljen.

Delitev premoženja pri ločitvi

Medtem ko so ločitve lahko izvedene povsem brez težav, se velikokrat zaplete pri denarju. Delitev premoženja je treba opraviti pri vsaki ločitvi, zato vedno obstaja možnost za zaplet. Če sporazumna delitev ni možna, bo potrebna ločitev s tožbo. V takšnem primeru bo odvetnik pomagal pri ugotavljanju in delitvi skupnega premoženja, prevzel pa bo tudi velik del odgovornosti za izvedbo samega postopka. Na ta način bo delitev premoženja opravljena kar se da hitro in uspešno, kolikor je to pač možno v primeru spora.

Kategorije: Storitve