Morda vam ne pride niti na misel, da bi za izvedbo piknika zaposlili profesionalce. Seveda, piknik je namreč družaben dogodek, pri katerem je glavno dogajanje prav priprava hrane, morda tudi razkazovanje edinstvenih kulinaričnih spretnosti. A to ne drži v prav vsakem primeru, čisto možno je namreč, da gre za piknik, ki ni namenjen druženju ob žaru, temveč gre za kakšno posebno slavje ali drugo priložnost, pri kateri je postrežba zgolj sekundarnega pomena. V tem primeru je catering piknik vsekakor ena izmed možnosti, in to precej privlačna – če le lahko upravičimo ceno.

Kakšna bo cena? Catering je lahko precej drag, lahko pa precej ugoden – težava je v tem, da je težko določiti točno ceno na podlagi pomanjkljivih informacij o dogodku. Tudi sami ponudniki običajno ne podajajo točnih cen, dokler ne izvejo vseh podrobnosti o pogostitvi. A ne glede na to, kakšna je cena, catering lahko predstavlja izvrstno izbiro za piknik. To velja predvsem v primeru, da si stroške delijo vsi udeleženci piknika, saj tako vsak udeleženec poravna le majhen znesek in se s tem pokrije na prvi pogled velik strošek profesionalne izvedbe. V takšnih primerih se ta izbira vsekakor splača, saj je cena na osebo za catering pogosto zelo ugodna, sploh pri piknikih – vključen je meni tradicionalnih piknik jedi, ki so dokaj ugodne, na pikniku pa običajno ne potrebujemo posebnih dodatnih storitev, ki bi pomenile višjo ceno.

Seveda pa je catering piknik dovolj prilagodljiv, da se lahko prilagodi tudi cena – catering lahko omejimo le na pripravo in dostavo hrane, lahko pa vključimo tudi postrežbo in morebitne dodatne storitve. Vse je odvisno od namena organizacije piknika. Ponudniki cateringa so načeloma zelo prilagodljivi in lahko izpolnijo razne želje in potrebe, pogosto tudi brez dodatnih doplačil, je pa treba seveda vse doreči že pred začetkom priprave in postrežbe.

Kategorije: Ostalo