Les je priljubljen gradbeni material, posebej pogosto pa se uporablja pri izdelavi raznolike stanovanjske opreme. Iz lesa izdelujemo tako okna kot vrata, ravno takšna kombinacija pa pogosto lepo popestri urejeno stanovanje. Paziti moramo le na to, da izberemo kakovostne izdelke, ki dopolnijo osnovne značilnosti izbranega materiala z brezhibnimi funkcionalnostmi, ki jih potrebujemo.

Najbolj pomembna so bržkone lesena vhodna vrata, ki imajo različne naloge. V prvi vrsti seveda predstavljajo zaščito pred zunanjostjo, ki pa že lahko pokriva različna tveganja. Eno je gotovo zaščita pred okoljem, recimo pred neugodnimi vremenskimi vplivi in nizkimi ali visokimi temperaturami. Vrata so pogosto šibka točka v izolaciji, zato se splača izbrati kakovostna lesena vhodna vrata, ki bodo dala izolaciji piko na i. Nadalje pa gotovo pomislimo tudi na možnost vloma – ravno pri tem so vrata najbolj ogrožena. Lesena vhodna vrata lahko dobro odvračajo ambiciozne vlomilce, saj je material trden, poleg tega lahko takšna vrata nadgradimo z raznimi protivlomnimi sistemi. Tako ne bomo že takoj lahka tarča, ki bi privabila priložnostne vlomilce.

Če govorimo o lesenih vratih, pa seveda ne moremo ostati le pri vhodnih vratih. Tudi v notranjosti stanovanja uporabljamo vrata, ki imajo pomembno nalogo. Pravzaprav so notranja vrata še pogosteje v uporabi, zato moramo biti posebej pozorni, da izberemo kakovostna vrata, ki ne bodo pustila na cedilu niti zahtevnejših uporabnikov. Morda si ne predstavljamo tega, kako pomembno je brezhibno delovanje vrat, saj notranja vrata uporabljamo kar mimogrede, a ravno pri redni uporabi se najbolj pokažejo drobne razlike, ki vplivajo na končno izkušnjo uporabnika. Splača se torej izbrati kakovostna notranja vrata. Tudi ta so najpogosteje v leseni izvedbi, saj je to idealen material za takšno okolje. Les je cenovno ugoden, predvsem pa prijeten in domač, piko na i pa dodaja edinstvena vizualna podoba. Med vsemi vrstami lesa bomo gotovo našli tisto, ki lahko ponudi kar najboljši učinek!

Kategorije: Splošno