Dimniki so pomemben del vsake hiše. Tudi če si želimo zgraditi popolnoma leseno hišo ali brunarico, bomo morali nanjo namestiti tudi primeren dimnik. Les je zopet postal zelo aktualen in veliko ljudi si želi imeti popolnoma leseno hišo, saj se tako počutijo bolj povezane z naravo. Les je odličen material in v Sloveniji ga je izredno veliko, zato se je gradnje lesenih hiš lotilo več različnih podjetij. 

Dimniki so za lesene hiše enako pomembni kot za klasične. Vsekakor pa se tu pojavi velika dilema, saj ljudje ne vedo, kakšen dimnik bi bil najbolj optimalen za omenjeno vrsto zgradbe. Najlažje in najhitreje bomo zagotovo namestili inox dimnik, ki pa večini kupcev ni preveč všeč in si ga zagotovo ne želijo namestiti na svojo novo leseno hišo. 

Dimniki so seveda lahko tudi zidani, kar je po predlogu strokovnjakov izredno dobra izbira, vendar pa je to delo dolgotrajno. Medtem ko bomo dimnik s pomočjo dimniškega sistema namestili že v enemu dnevu, bomo z gradnjo dimnika porabili veliko več časa in tako podaljšali izdelavo hiše za kakšen mesec. 

Dimniški sistemi so sestavljeni iz več delov

Dimniški sistemi so odličen način za lastno izdelavo dimnika. S pomočjo dimniških sistemov so proizvajalci želeli olajšati izdelavo dimnika, ki je kupcem vedno vzela veliko časa. S pomočjo sistema pa si dandanes lahko tudi sami sestavimo svoj dimnik in ga namestimo na streho. Seveda je dobro, da na koncu pokličemo mojstra, ki bo dimnik pregledal in preveril, ali smo vse pravilno namestili ali ne. 

Dimniški sistemi niso dragi in zato so tudi veliko lažje dostopni za vse kupce. Ker imajo vedno priložena tudi navodila, jih bomo brez težav sestavili in pritrdili na streho. 

Dimniški sistemi se lahko naročijo tudi v klasičnih trgovinah z gradbenimi elementi, kjer imajo na voljo veliko različnih modelov in blagovnih znamk dimniških sistemov. 

Kategorije: Splošno