V Posočju najdemo na enem mestu izjemno koncentracijo različnih aktivnosti, ki poženejo kri po žilah. Ljubitelji adrenalinskih dogodivščin bodo gotovo z zanimanjem preleteli ponudbo lokalnih turističnih agencij, ki vabijo obiskovalce z raznimi pustolovščinami. Nekatere možnosti so izjemno atraktivne in obljubljajo res nepozabno izkušnjo!

Ponudba za najbolj pogumne

Najbolj pogumni pustolovci se bodo gotovo odločili za drzen skok s padalom. Cena za takšno avanturo je sicer nekoliko višja, a vsekakor jo odtehtajo nepozabni spomini, ki pri tem nastanejo. Poleg tega stroški niso vedno prioriteta, pravzaprav je za skok s padalom cena kar nekoliko zanemarljiva, bolje je, da se odločimo za zanesljivega ponudnika, ki lahko zagotovi varno in prijetno izvedbo, tudi če je storitev nekoliko dražja. V končni fazi ciljamo na to, da doživimo nepozabno dogodivščino nad Soško dolino, kar obljubljajo turistične agencije, pri katerih je na voljo skok s padalom. Cena je na ta način enostavno upravičena.

Še ena zelo atraktivna možnost za pogumne avanturiste je canyoning. Soča odpira mnoge možnosti za raziskovanje sotesk, predvsem lahko te najdemo pri raziskovanju pritokov reke. Ti ponujajo odlične razmere za canyoning, Soča pa doda svoje s privlačnim ambientom. Ponudba lokalnih turističnih agencij je nadvse prepričljiva, izbiramo lahko med različnimi programi. Nekateri so dokaj osnovni in kot nalašč za začetnike, tudi za prvo odpravo. Lahko pa se odločimo tudi za daljši in zahtevnejši canyoning. Soča s svojimi pritoki ustvarja ugodne razmere za pravo odpravo, pri kateri bo treba premagovati številne nepredvidljive ovire!

Preostala adrenalinska ponudba

Če želimo svoj dopust vseeno preživljati nekoliko bolj sproščeno, se lahko odločimo za druge zanimive storitve. Prava izbira bo morda rafting, ki ponuja nekaj več časa in priložnosti za sproščeno uživanje na rečnih valovih. Podobno velja za kajak in vodni bob, lahko pa se podamo na kolo ali se kar peš odpravimo po naravnih poteh do čudovitih razglednih točk.

Kategorije: Splošno