Pri vzdrževanju vozila se pogosto posvečamo tistim elementom, ki neposredno odločajo o voznih lastnostih in varnosti vožnje, a ne smemo zanemariti sistemov, ki skrbijo za prijetno izkušnjo voznika in potnikov. Še posebej v poletnih dneh se to izkaže za zelo pomembno nalogo, saj si ne moremo predstavljati, da bi lahko ujeti v razbeljeno pločevino premagovali dolge kilometre na poti brez delujoče klimatske naprave. Avto klima servis je nepogrešljiv pred začetkom poletja, da se prepričamo, da klimatska naprava brezhibno deluje in je pripravljena na večje obremenitve preko poletja.

Na srečo s klimatsko napravo ni veliko dela, tako bo servis avtomobilske klime opravljen hitro in brez visokih stroškov. Pogosto je treba sistem le pregledati in se prepričati, da deluje tako, kot mora. V tem primeru kakšni posebni vzdrževalni posegi niti ne bodo potrebni. Lahko pa se izkaže, da bo treba postoriti še kaj, a tudi v tem primeru lahko računamo na to, da bo avto klima servis s svojo ponudbo zagotovil odlično izkušnjo in brezhibno delovanje klimatske naprave.

Avto klima servis za polnjenje klime

Predvsem potrebujemo zanesljiv servis za polnjenje klime. To je naloga, ki je ne smemo zanemariti, čeprav je polnjenje klime potrebno le na nekaj let, če napravo uporabljamo normalno. Moramo pa stanje redno spremljati in preverjati delovanje klimatskega sistema pri rednih pregledih, takrat lahko serviser ugotovi, ali je potrebno tudi polnjenje. V tem primeru je treba nadomestiti plin, ki pri delovanju klimatske naprave uhaja v okolje – na srečo to niso posebej zahtevni posegi in jih lahko serviserji opravijo hitro in poceni.

Druge storitve, ki jih ima avto klima servis

Če želimo zagotoviti brezhibno delovanje klime, se splača koristiti še druge storitve serviserjev. Ena teh je recimo pregled in zamenjava zračnih filtrov, ki skrbijo za čist in zdrav zrak v vozilu.

Kategorije: Splošno