Vsi vemo, da sta bela in črna edini pravi barvi. Bela barva je bila vedno bolj moderna, zdaj se je obnesla tudi pri notranji opremi. Nekaj časa lastniki stanovanjskih objektov kupujejo tudi okna in vrata v beli barvi. Tudi proizvajalci so se temu prilagodili. Bela notranja vrata so bila vedno pomemben del notranje opreme. 

Bela notranja vrata so bila vedno pomemben del notranje opreme. Ta poudarjajo individualni značaj hiše. Tako barva, kot oblika vrat. Edinstvena so, kot so edinstveni stanovalci. 

Poznamo več modelov belih notranjih vrat:

  • Belo pleskana notranja vrata
  • CPL in dekor notranja vrata
  • Furnirana gladka notranja vrata
  • Stilna furnirana notranja vrata
  • Notranja vrata v kombinaciji s steklom
  • Funkcijska notranja vrata, naj bi bo to vhodna, požarna, zvočno izolativna.

 

Bela notranja vrata pa si lahko naročite in izberete model po naročilu. 

Bela notranja vrata so primerna za vsak dom. Notranja vrata v posebnih velikostih in izvedbah, kot na primer notranja vrata z nadsvetlobo, vetrolovi, steklena vrata z lesenimi podboji, drsna notranja vrata, vhodna stanovanjska vrata, požarna in protivlomna vrata.

 

Oljen parket je zaščiten in impregniran

Oljen parket je odlična izbira, saj  olje prodre v les globinsko, vosek pa ostane na površini kot dodatna zaščita parketa pred obrabo, madeži in vodo. 

Postopek oljenja parketa je enostaven. Na zbrušen, očiščen in zglajen parket enakomerno nanesemo olje. Olje lahko nanašamo strojno. Lahko pa tudi ročno in si pri delu pomagamo z valjčkom čopičem ali z mehko krpo. Upoštevati morate navodila proizvajalca olja. Po predpisanem, priporočenem času sušenja in utrjevanja, površino po potrebi nežno obrusimo s finim brusnim papirjem, ter postopek nanašanja ponovimo. Na surov les je potrebno nanesti dva sloja olja.

Oljen parket redno vzdrževan in ravno zaradi tega ne izgubi svojega leska in daje občutek novega parketa.

Pozabiti pa tudi ne smemo na varnost pri delu. Ravno tako v prepojenih krpah poteka avto oksidacija olj, ki jo spremlja sproščanje toplote. Zaradi tega lahko pride do samovžiga naoljenih krp. Naoljenih krp nikoli ne smemo metati skupaj na kup. Najbolje je, da krpe odložimo na prostem ali jih vržemo v posodo z vodo

 

Kategorije: Splošno