SUP deska je ključna oprema za supanje, poleg te pa potrebujemo še primerno veslo. Ker pa je ta oprema relativno draga, se kupci pogosto odločajo za izdelke iz nižjega cenovnega razreda, ki so lahko prav tako uporabni, a običajno zaradi slabše kakovosti ne morejo ponuditi primerljive izkušnje. Pomembno je torej, da izberemo kakovostno opremo in ne sklepamo kompromisov. Ceno lahko nekoliko zniža za SUP akcija, a tudi pri tem moramo biti pazljivi, da se v prvi vrsti osredotočimo na kakovost opreme, ne na ceno.

Pri deskah moramo upoštevati celo vrsto dejavnikov, ki odločajo o tem, ali bo nakup smiseln ali ne. Pri tem je seveda dobro, da poznamo tudi svoje želje in potrebe, saj so na voljo različne deske, ki ponujajo različne izkušnje pri uporabi. Najbolj priljubljena izbira je vsestranska SUP deska za začetnike, ki pa ni prava izbira za tiste, ki iščejo hitro in okretno desko za daljša potovanja ali pa stabilno desko za trike na valovih. Poleg tega ima vsaka SUP deska tudi druge lastnosti, ki odločajo o tem, kako se bo obnesla na vodni gladini. Omeniti gre predvsem nosilnost in stabilnost, o tem se lahko informiramo iz navedb proizvajalca ter iz podatkov o dimenzijah in volumnu. Lastnosti SUP deske so odvisne tudi od tega, koliko jih napihnemo, torej imamo tudi pri napihovanju nekaj vpliva na to.

Opremo za supanje torej izberemo glede na to, kaj potrebujemo in želimo. Cena pride v poštev šele na koncu, če se odločamo med različnimi izdelki s primerljivimi lastnostmi, v tem primeru lahko za SUP akcija izbiro močno olajša. Poleg tega lahko na ta način bodimo tudi bistveno boljšo opremo za SUP – akcija včasih zniža izdelke iz višjega kakovostnega razreda, tako pa ponudi idealno priložnost za tiste, ki iščejo kar najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

Kategorije: Splošno