Priprava na zimske praznike v skoraj vsakem gospodinjstvu vključuje tudi pečico. Treba je speči piškote in drugo pecivo, mnogi se lotijo tudi zahtevnejših projektov. Ob vsem tem pa je treba poskrbeti, da je vedno pri roki obvezna kuhinjska oprema – pri peki peki papir, za serviranje in shranjevanje poslastic pa alu posodice ali druga embalaža.

Hitro se lahko zgodi, da spričo vznemirjenja pred praznično peko pozabimo na »malenkosti«, kot so prtički, folije in posodice. Nekaj pozornosti gre torej nameniti pripomočkom, ki se v receptih le redko omenjajo, a so nujni za uspešno ustvarjanje v kuhinji.

Pri peki vseh vrst jedi je nepogrešljiv peki papir, ki preprosto mora biti na zalogi v vsaki kuhinji. Papir za peko je cenovno ugoden in zelo priročen – prodaja se v kompletih, ki vključujejo že odrezane liste popolne velikosti za običajen pladenj. Pred prazniki je pametno peki papir dokupiti in obnoviti zaloge, tudi če v predalu morda še leži kakšen kos.

Če je peki papir res nepogrešljiv, pa so mnogi pripomočki malo manj kritični, a vseeno zelo koristni. Takšne so na primer alu posodice, ki omogočajo priročno shranjevanje živil in jedi, pomagajo pa tudi pri serviranju pripravljenih poslastic. Tudi alu posodice so cenovno zelo ugodne in so pravzaprav potrošni material, ki ga pred prazniki ni težko kupiti na zalogo. Takšne posodice pridejo vedno prav, dobro jih je imeti pri roki tudi takrat, ko v kuhinji ne potekajo posebni praznični projekti. Zaloga alu posodic naj bo torej prav tako na seznamu pred praznično peko!

Kategorije: Oprema