Košnja je naloga, s katero se pri vzdrževanju lične okolice doma najpogosteje ukvarjamo. Predvsem na večjih površinah je to lahko kar izziv, za katerega moramo izbrati ustrezno opremo. Tisti, ki imajo okoli hiše veliko posestvo, bodo potrebovali traktor, pogosto pa so povsem primerne že napredne vrtne kosilnice. Na srečo imamo na obeh področjih veliko izbire.

Zanesljivi traktorji

Pri traktorjih je pomembno, da so zanesljivi pri dolgoročni uporabi, torej pomislimo tudi na to, kako se bodo obnesli pri stalnih obremenitvah. Pametno je izbrati ugledno znamko, ki slovi po vzdržljivosti in dobri podpori. Tako recimo izstopajo pri znamki Zetor rezervni deli, ki omogočajo hitra in uspešna popravila – ravno ta znamka je zato priporočljiva za domače uporabnike. Ker so Zetor rezervni deli hitro dobavljivi in jih ponuja tudi spletna trgovina z rezervnimi deli, lahko brez težav izberemo nujne kose, ki se pogosto uporabljajo, nato pa hitra popravila izvedemo kar doma. To je za domače uporabnike velika prednost. Seveda pa so Zetor rezervni deli na voljo tudi pri serviserjih, ki hkrati opravijo tudi vse potrebne storitve.

Med zanesljivimi traktorji imamo seveda na voljo še razne modele drugih znamk. Odločamo se na podlagi svojih potreb, a na večjem posestvu vsekakor pride v poštev zanesljiv vsestranski traktor za ustrezno mehanizacijo.

Vrtne kosilnice

Večinoma pa domače zelenice kosimo kar z vrtnimi kosilnicami, ki so enostavnejše in cenejše. Na manjših površinah je to veliko bolj smiselna izbira, pa tudi za večje urejene zelenice imamo na voljo vrtne traktorje in sedežne kosilnice, s katerimi je delo precej enostavno. Upoštevati pa moramo tudi to, da vrtne kosilnice najbolj pomagajo pri rednem vzdrževanju lične trate – več dela bo s kakšnimi zaraščenimi površinami ali razgibanimi tereni, na katerih se običajne vrtne kosilnice ne obnesejo najbolje, morda lahko delo opravimo z nahrbtno kosilnico ali pa izberemo vsestransko BCS kosilnico.

Kategorije: Splošno