Posočje je s svojimi naravnimi danostmi idealna izletniška točka za ljubitelje neokrnjene narave in naravnih znamenitosti. Poleg tega pa reka Soča s svojimi pritoki in okolico ponuja izjemne pogoje za razvoj turistične ponudbe za ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa, predvsem pa za ljubitelje adrenalinskih aktivnosti, ki imajo na voljo celo vrsto možnosti. Od tistih, ki večini pomenijo le zanimivost, do tistih, ki bodo še tako samozavestnim pogumnežem pognale kri po žilah.

Veliko aktivnosti ponuja že sama reka Soča. Rafting je na primer aktivnost, ki jo običajno uvrščamo na milejši del spektra, saj so organizirane umirjene družinske odprave in spusti po širokih in počasnih delih reke, kot nalašč za tiste, ki ne želijo pretiravati z adrenalinom. Je pa že Soča rafting na voljo v različnih okusih – na drugi strani imamo namreč adrenalinske spuste po brzicah, ki že pomenijo zadostno navdušenje tudi za bolj zahtevne obiskovalce.

Vseeno Soča rafting za večino pogumnežev predstavlja dokaj običajno aktivnost, ki je primerljiva s številnimi drugimi adrenalinskimi dogodivščinami. Na voljo pa so nekatere možnosti, ki se povsem ločijo od tega dela spektra in se uvrščajo med ekstremne adrenalinske aktivnosti. Za marsikoga je to tandemski skok s padalom, ki prinaša čisto drugačno izkušnjo kot spust po vodi. Gre namreč za polet skozi zrak, ki bo gotovo navdušil še tako zahtevne adrenalinske odvisnike. Tandemski skok s padalom je kot nalašč za tiste, ki bi radi preizkusili nekaj novega, tudi za tiste, ki so že vajeni raznih adrenalinskih podvigov na tleh ali na vodi. V Posočju se tandemski skok s padalom izvaja z vzletišč po okoliških hribih, kar je že samo po sebi zanimiva izkušnja, še bolj atraktivno pa je jadranje po zraku nad čudovito dolino reke Soče.

Med raftingom in padalstvom Posočje seveda ponuja še celo vrsto aktivnosti, ki odgovarjajo raznolikim zahtevam mnogih obiskovalcev. Za vsakogar se najde prava stvar!

Kategorije: Splošno