Če želimo imeti lepe, bele in ravne zobe, bo treba za to nekaj tudi storiti. Seveda pomaga, če se že rodimo z ugodno popotnico v obliki podedovanih genov, a nič manj o končnem rezultatu ne odloča redno vzdrževanje lepega nasmeha, v končni fazi pa bo morda potreben tudi kakšen obisk pri zobozdravniku.

Celovite rešitve za lep nasmeh nudijo strokovnjaki estetskega zobozdravstva, ki večinoma delajo v zasebnih ambulantah. To pomeni, da bo treba za beljenje zob in druge estetske posege plačati iz lastnega žepa, saj zdravstveno zavarovanje teh storitev ne krije. Posebej je treba to upoštevati, če načrtujemo kakšne večje posege – enostavno beljenje zob nas bo na primer prikrajšalo le za kakšnih 300 ali 400 evrov, medtem ko zahtevnejše storitve hitro presežejo tisočaka.

Celovite rešitve pogosto vključujejo še ortodontske storitve. Fiksni zobni aparati so zelo učinkovito orodje pri zagotavljanju lepega nasmeha, saj je prvi pogoj za to predvsem pravilen položaj in rast zob. V nekaterih primerih lahko fiksni zobni aparati odstopijo svojo nalogo tudi snemnim alternativam, prav tako pa so na voljo zelo dovršeni nevidni fiksni zobni aparati, ki so povsem nemoteči.

Ne glede na to, ali gre za enostavno beljenje zob ali pa celovit komplet storitev za lep nasmeh, se je pametno pri tem obrniti na zanesljivega izvajalca. V nekaterih primerih gre za osnovne storitve, ki jih najdemo v ponudbi praktično vsakega zasebnika, je pa čisto možno, da bo treba v primeru zahtevnejših posegov nekoliko pozorneje pobrskati med zobozdravniki, saj niso vsi pripravljeni na takšne izzive.

Kategorije: Storitve