Drsna vrata so zelo priljubljena izbira v različnih okoljih, saj imajo mnoge prednosti. Imajo pa tudi svojo ceno in določene stroške, ki jih je treba upoštevati pri nakupu in pri uporabi na dolgi rok. Pazimo torej tudi na to, kakšni bodo stroški, ki niso vezani le na to, kakšna vrata izberemo.

Med najbolj priljubljene izvedbe se uvrščajo steklena drsna vrata cena za ta je že v izhodišču v veliki meri vezana na izbrane materiale. Steklo je sicer relativno poceni, a v primerjavi z drugimi razpoložljivimi materiali lahko predstavlja tudi dodaten strošek. Prav tako moramo biti pozorni na stroške obdelave materialov, sploh če želimo vrata prilagoditi kakšnim posebnim namenom. Pa tudi za poljubno oblikovana in okrašena steklena drsna vrata cena ne bo zelo nizka, saj vsak poseg predstavlja stroške. Ker je možno steklo na različne načine obdelovati, so stroški pri tem precej nepredvidljivi. Imamo pa na voljo še mnoge druge opcije, s katerimi lahko stroške znižamo, če je za steklena drsna vrata cena previsoka – lahko izbiramo druge materiale, lahko pa najdemo kakšne kompromise tudi pri pogonu in mehanizmu vrat.

Ne smemo pa sklepati kompromisov pri dolgoročni uporabi takšnih vrat. V poštev pride predvsem servis avtomatskih vrat, kar je spet strošek, ki ga moramo imeti v mislih že v izhodišču. Drsna vrata imajo izredno pomembno nalogo, ki jo morajo brezhibno opravljati skozi ves čas uporabe. Pomembno je, da se lahko na takšna vrata vedno povsem zanesemo, zato je servis avtomatskih vrat povsem ključnega pomena. Ne smemo si privoščiti kakšnih okvar in izpadov delovanja, saj obiskovalci prostorov z neuporabnimi vrati gotovo ne bodo veseli. Ravno zato mora servis avtomatskih vrat vključevati že redna vzdrževalna opravila, predvsem pa hitri servis v primeru, da imamo z vrati težave. Splača se izbrati zanesljivega in odzivnega izvajalca takšnih storitev. 

Kategorije: Splošno