Za podjetja, ki zelo pazijo na svoje odhodke, je lahko opremljanje pisarne prava nočna mora. Kakovostno pisarniško pohištvo je namreč precej drago, sploh če se opremlja hkrati več delovnih mest. Medtem ko je za en pisarniški stol cena lahko dokaj ugodna, je že nakup desetih stolov lahko velik zalogaj, kaj šele nakup večjega števila stolov, miz in druge opreme. Poseben strošek prinaša tudi vsak direktorski stol, zato pa je direktorski in si ga privoščijo le redki.

Ne glede na to, ali gre za običajni pisarniški ali za luksuzni direktorski stol, je treba pred izbiro dobro premisliti. Ne gre si zatiskati oči – cena je vsekakor pomemben dejavnik, a v ospredju naj bodo druge lastnosti. Prihranek ne bo prav nič pomagal, če bo treba polomljeno opremo že po letu dni uporabe zamenjati.

Različni stoli v ponudbi zasedajo velik del cenovnega spektra, za en pisarniški stol cena lahko sega od okoli 50 € do 300 € in več. To velja za nakup posameznih stolov, medtem ko za masovni nakup pogosto veljajo določeni popusti. Direktorski stol bo veliko dražji – čeprav cenejši modeli prinašajo podobne stroške kot dražji delovni stoli, ima direktorska različica navzgor skorajda neomejen cenovni razpon, tudi do 2000 € in več.

Lahko pa se za pisarniški stol cena še zniža, če se odločimo za nakup v kompletu. Potrebujemo tudi drugo pisarniško pohištvo, na primer pisalne mize in predalnike. Nekateri ponudniki imajo sestavljene komplete oziroma sprejemajo masovna naročila za kompletno pisarniško pohištvo. Tako je možno priti do bistveno ugodnejše ponudbe in nižjih končnih stroškov pri opremljanju pisarne.

Kategorije: Oprema