Zobna protetika ponuja izvrstne rešitve v primeru poškodovanega zobovja ali manjkajočih zob. Ker pa to večinoma niso nujne zobozdravstvene storitve, ne moremo pričakovati kritja s strani zdravstvenega zavarovanja. Tudi v primeru, da zavarovanje tovrstne posege krije, ne bomo deležni najboljših izdelkov in storitev, tako da se vseeno splača pregledati ponudbo samoplačniških storitev. Cene storitev zobne protetike postajajo vse bolj ugodne, tako da si lahko že praktično vsak privošči kakovosten zobni implantat ali kakšen drug izdelek te vrste.

Cena implantata je seveda odvisna od tega, za kakšen vsadek gre in za kaj ga nameravamo uporabiti. Prav tako se s cenami ponudniki precej razlikujejo, čeprav je cena implantata pri vseh dokaj podobna. Običajno se vrti okoli 500 evrov, kar zajema izdelke in storitve, potrebne za namestitev enega implantata. Pogosto bo treba dodatno pomisliti še na preglede in druge posege, nato pa seveda tudi na protetične izdelke, ki jih bomo uporabljali. Cena lahko hitro naraste, odvisno od izvajalca – nekateri na primer nudijo brezplačen prvi pregled ali pa posebne ugodnosti pri obsežnejših posegih, tako da bo cena implantata vključena v širšo ponudbo.

Zobni implantat je priljubljena izbira tistih, ki iščejo storitve zobne protetike, ni pa edina možnost. Strokovnjaki nudijo tudi druge rešitve, ki lahko koristijo v primeru poškodovanih ali manjkajočih zob. Pomembno je seveda, da zobni implantat nadgradimo z ustreznimi protetičnimi izdelki ali pa da že v izhodišču izberemo drugo rešitev, ki se bo bolje obnesla. Med priljubljenimi rešitvami, ki vključujejo uporabo zobnih vsadkov, so gotovo celotne proteze, ki se namestijo na štiri ali šest vsadkov – to so tako imenovane all on 4 ali all on 6 proteze, storitev pa vključuje namestitev vsadkov in izdelavo protetičnih izdelkov. Celotno zobovje bo možno na ta način obnoviti za kakšnih 6 ali 7 tisočakov, možno pa je najti tudi ugodnejše ponudbe.

Kategorije: Splošno