Za odlično zaščito tal so najboljša možnost epoksi tlaki, cena pri teh pa je dokaj prilagodljiva – to pomeni, da bo možno najti idealno rešitev za praktično vsako situacijo. Dokaz za to lahko najdemo v najrazličnejših okoljih, saj se epoksi tlaki uporabljajo tako v stanovanjskih prostorih kot v velikih skladiščih in proizvodnih halah. Ravno zaradi različnih izvedb lahko vedno najdemo najboljši kompromis med stopnjo zaščite in višino stroškov.

Najcenejši epoksi tlaki

Na voljo so nam različni epoksi tlaki, cena pa se lahko pri različnih možnostih tudi zelo razlikuje. Najcenejši so najenostavnejši epoksi tlaki. Pravzaprav to niti niso pravi tlaki, temveč izkoristimo le nekatere prednosti samega materiala. To nam omogočajo epoksi premazi, ki so praviloma najboljša možnost za tiste, ki pazijo na stroške.

Epoksi premazi za beton ponujajo odličen učinek pri osnovni zaščiti betonskih površin. Pogosto prinašajo že vse, kar dejansko potrebujemo, če nismo posebej zahtevni pri uporabi teh površin. Epoksi namreč zagotavlja odlično zaščito pred vodo in drugimi tekočinami ter pred prahom, umazanijo, smetmi in podobnimi vsiljivci. Premaz vse to opravi veliko bolj elegantno kot debelejši epoksi tlaki, cena pa je prav tako precej nižja.

Drugi epoksi tlaki

Dobro razmerje med ceno in kvaliteto imajo lahko tudi drugi epoksi tlaki, še posebej če smo nekoliko bolj zahtevni. V poštev morda pridejo samorazlivni epoksi tlaki, ki jih radi uporabljamo predvsem na večjih površinah. Cena pride seveda zelo do izraza, zato so samorazlivni epoksi tlaki v končni fazi morda res dokaj dragi, a z njimi dosegamo tudi odlične učinke na večjih površinah, ki bodo pri uporabi zelo obremenjene.

Za popolno zaščito se sicer uporabljajo debelejši epoksi tlaki. Medtem ko samorazlivni epoksi tlaki še predstavljajo nekakšen kompromis, so debelejši tlaki pogosto izdelani po naročilu in odgovarjajo na specifične potrebe pri zaščiti občutljivih površin, tako da na ceno nismo tako pozorni.

Kategorije: Splošno