Podobno kot vsi drugi instalacijski sistemi v hiši, je potrebno tudi v primeru prezračevanja poskrbeti za ustrezno in kakovostno napeljavo. Celoten prezračevalni sistem je zelo kompleksen, zato so potrebne različne cevi za prezračevanje. Pomembno je, da so to cevi najvišje kakovosti, ki imajo tudi antistatični in antibakterijski certifikat.

Dovod zunanjega in odvod odpadnega zraka je potrebno speljati od rekuperatorja do fasade, za kar se uporabijo ISO cevi, ki so notranjega premera 125 do 180 mm. Smiselno je, da je rekuperator postavljen čim bliže ene od zunanjih sten, saj sta na ta način kanala za povezavo s fasado čim krajša. Za napeljavo prezračevalnega sistema po hiši pa se uporabljajo fleksibilne cevi za prezračevanje po katerih prehaja dovodni in odvodni zrak. Te cevi potekajo od razdelilnih škatel do ohišij ventilov, ki so v posameznih prostorih, in imajo kapaciteto pretoka zraka do 30 m3/h.

Za prezračevanje hiše je potrebno poiskati sistemsko rešitev

Ko se odločate za prezračevanje hiše, je potrebno dobro razmisliti med različnimi možnostmi, ki nam jih trenutno ponuja pestra ponudba. Celoten projekt je v največji meri odvisen od tega, ali je hiša šele v fazi načrtovanja gradnje, ali pa je že vseljena, zaradi česar večji gradben posegi niso več mogoči. Če hišo šele gradite, potem je o ustreznem prezračevalnem sistemu dobro čim prej razmisliti, saj se vam bo vgradnja prezračevalnega sistema na ta način bistveno pocenila.

Ne glede na to, za katero od dveh zgoraj navedenih situacijah gre, je v vsakem primeru za kakovostno prezračevanje hiše najbolje poklicati strokovnjake na tem področju. Izbrani ponudnik z dolgoletnimi izkušnjami na področju prezračevalne tehnike vam bo zagotovo znal najbolje svetovati glede na vaše potrebe, želje in dano situacijo vašega objekta. Njihova strokovno-tehnična pomoč na najvišji ravni je zato garancija za najboljšo rešitev prezračevanja v vašem domu.

Kategorije: Splošno