Defibrilator AED je naprava, ki lahko v kritičnem trenutku poskrbi za to, da reši naše življenje. Nikoli ne moremo vedeti ali bo prav nas doletela srčna kap. Srčna kap se zgodi zaradi tega, ker strdek, ki se nabere v človeških žilah, pride do srca. To pa je lahko za osebo usodno. Če imamo v takšni situaciji na voljo prave pripomočke, lahko svojcu ali prijatelju rešimo življenje. 

Defibrilator AED moramo seveda pravilno namestiti. Vsi defibrilatorji, ki so na voljo za hitro pomoč, so oblikovani tako, da jih bomo znali brez težav uporabljati. Kljub temu pa je priporočljivo, da se ob priložnosti, udeležimo vsaj enega izobraževanja. Na izobraževanju nam bodo natančno predstavili delovanje defibrilatorja in nam pokazali, kako se namesti. 

Defibrilator AED bodo tako brez našimi očmi namestili na lutko. Ker so pri srčni kapi odločilne sekunde, je zelo priporočljivo, da se nanj vsaj malce spoznamo oziroma, da ga vsaj enkrat prej vidimo v živo in pogledamo, kako se ga pravilno namesti. V paniki se namreč lahko zgodi, da pozabimo tudi na najbolj osnovne stvari. 

AED defibrilator spoznavajo tudi mlajši ljudje

AED defibrilator se je v zadnji letih precej razširil po Sloveniji. Če še pred nekaj leti nismo vedeli, kaj točno je defibrilator, lahko danes že rečemo, da ga poznajo že skorajda vsi Slovenci. Zel dobro je tudi to, da se uporaba defibrilatorja razlaga tudi mlajšim osebam, ki se lahko tudi znajdejo v situaciji, ko morajo nekomu rešiti življenje. 

AED defibrilator bodo mladi znali še hitreje in bolje uporabiti kot starejši ljudje. Mladi se namreč ne bojijo novih naprav in znajo biti v kritičnih situacijah bolje odzivni od starejših, ki so prisotni. 

AED defibrilator naj bo zato predstavljen tudi v osnovnih in srednjih šolah, saj bomo s tem vzpodbudili mlade k aktivnemu sodelovanju pri reševanju človeških življenj. 

Kategorije: Splošno