V sodobnih pisarnah in na podobnih delovnih mestih pridejo do izraza sodobne naprave, posebej izbrano pohištvo in drugi elementi, ki izdajajo, da je vodstvo pripravljeno storiti vse, da bi delavcem omogočilo kar se da prijetno in učinkovito preživljanje delovnega časa. Posebne pozornosti pa si zasluži direktorjeva pisarna, v katerih ne sme manjkati direktorski stol. Ta je en izmed simbolov te vodilne pozicije, zato ga ne moremo nadomestiti z drugimi stoli. Si predstavljate, da bi namesto bogato obloženega usnjenega stola direktorja v pisarni pričakal barski stol?

Verjetno bi se takšni situaciji nasmejali, saj barski stol očitno ne spada v sodobno pisarno. A hecna situacija ima za povedati še kaj drugega kot čuden prizor. Barski in drugi stoli niso neustrezni zaradi svojega manj prestižnega videza, temveč predvsem zato, ker s svojimi odlikami ne morejo služiti potrebam direktorja. Namenjeni so drugim vrstam uporabe, zato se s svojimi prioritetami izkažejo drugje. Direktorski stol mora biti udoben in prilagodljiv, in seveda, tudi videz veliko šteje, če gre za človeka na vodilnem položaju. Takšni stoli so v vseh pogledih podrejeni tej funkciji, zato so edini primerni za tovrstno uporabo.

Vsak direktor bo torej povsem samoumevno zahteval, da pisarno dopolni kakovosten direktorski stol. Ta sicer že dolgo ni več le v domeni direktorjev, temveč si ga lahko privoščijo tudi običajni smrtniki, med drugim tudi za sedenje pred računalnikom. Bistvo zgodbe pa je to, da je treba upoštevati odlike stola, ki so relevantne za situacijo. Univerzalnih pravil pri izbiri stolov ni, obstaja pa idealna rešitev za vsako situacijo.

Kategorije: OpremaOstalo