Poslovno svetovanje je nekaj, kar potrebuje vsako podjetje. Četudi se podjetje trenutno izredno dobro znajde, je pametno, da se najame strokovnjake, ki znajo bolje in širše pogledati na celotno sliko ter pravilno načrtovati bodoč način poslovanja.

Poslovno svetovanje se začne z analizo poslovanja, nadaljuje z razvojem strategije in se materializira na področjih dela, kadrov, davkov, računovodstva, podjetniških, komercialnih in pravnih nasvetov, da se zagotovijo najboljše informacije za trajnostni razvoj in donosen za podjetje.

Svetovanje poteka na različnih nivojih

Obvladovanje človeškega dejavnika in vprašanja dela so ključnega pomena za uspešno konkuriranje na vedno težjih trgih. Poslovno in strateško svetovanje nudi storitev zunanjega izvajanja kadrov in kadrov, ki je najbolje prilagojena vašim potrebam. 

Zunanje izvajanje administrativnih in finančnih procesov. Poslovno svetovanje vključuje tudi  računovodske procese podjetja in opravljamo svetovalne storitve tako na finančno-računovodskem področju kot na davčnem in gospodarskopravnem področju.

Kakšen je namen neodvisnega pregleda podjetja

Namen neodvisnega pregleda poslovanja podjetja je lahko zelo različen. V nekaterih primerih se neodvisni pregled poslovanja opravi zaradi preprečevanja pranja denarja. To na primer zahtevajo veljani zakoni. 

Neodvisni pregled poslovanja, ki ga opravi neodvisen subjekt, mora vključevati vsaj pregled, oceno in preizkušanje določenih sposobnosti podjetja, kot so splošne zmogljivosti in učinkovitosti pisnega programa preprečevanja pranja denarja. 

Pregled je potrebno opraviti pred nakupom novega podjetja

Neodvisni pregled poslovanja je odličen način, s katerimi lahko kot bodoči kupec preverite podjetje, ki vas zanima in ki si ga želite v prihodnosti kupiti. Žal je v današnjem svetu tako, da se lahko zelo pogosto zgodi, da kupca prelisičijo in mu zato ustvarijo velikanske izgube.

Če imate torej namen kupiti poznano ali nepoznano podjetje, ne nujno, da le-to najame zunanje strokovnjake, ki bodo opravili neodvisni pregled poslovanja. Po temeljitem pregledu poslovanja, boste kot stranka dobili vpogled v vse sfere delovanja podjetja in se boste kasneje lažje odločili za nakup. 

Kategorije: Splošno