Če vaša družina šteje bolj malo članov, najverjetneje v jedilnici nimate postavljene ogromne mize, ki bi zasedala preveč prostora. Po drugi strani pa majhne kuhinjske mize kaj hitro postanejo premajhne, če nas obišče večje število gostov. Kaj storiti tedaj? Ona od možnosti je, da pogostitev pripravimo kje drugje, druga pa ta, da si že na samem začetku kupimo raztegljivo jedilno mizo, ki se jo vedno da prilagajati trenutnim potrebam.

Na srečo so na trgu na voljo tako raztegljive kot tudi neraztegljive mize za kuhinjo oziroma jedilniški prostor. Od vaših potreb in želja pa je seveda odvisno, za kakšno vrsto se boste odločili.

Je pri izbiri kuhinjske mize pomembna samo velikost

Čeprav je pri izbiri mize za obedovanje velikost zagotovo ključnega pomena, nikakor ne smemo pozabiti še na druge številne faktorje. Takoj za velikostjo mize je morda pomembna oblika. Na voljo so pravokotne, kvadratne, okrogle pa tudi ovalne jedilne mize. Najbolje prodajane so tiste v pravokotni obliki, glede na posamezni prostor pa se prav tako lahko odlično obnesejo tudi mize drugih oblik.

Zanimiva zna biti tudi okrogla kuhinjska miza, vendar mora biti naš prostor primerno zasnovan. Na prvi pogled morda takšna miza deluje najbolj mogočno pa tudi zanimivo. Vse pa je seveda odvisno tudi od same zasnove in seveda tudi od izbranega materiala.

Število stolov za kuhinjsko mizo

Od velikosti kuhinjske mize je odvisno tudi število stolov. Obstaja prav posebno pravilo, koliko mora biti velika miza za določeno število stolov oziroma koliko najmanj razmika je potrebnega med posameznimi stoli.

Na sreči pa v specializiranih prodajalnah s pohištvom lahko izbirate že med vnaprej pripravljenimi kompleti miz in stolov. Pri izbiri naj vam pomaga strokovno usposobljeno in izkušeno osebje. Sicer pa je zadnja beseda predvsem vaša. Kljub temu bodite jasni in prodajalcem zaupajte, kako veliko mizo želite in koliko ljudi bo najpogosteje istočasno sedelo zanjo. Obenem pokažite zanimanje za kuhinjske mize, ki so izdelane iz nekoliko boljšega materiala oziroma boljše drevesne vrste. Takšen kos domačega pohištva najverjetneje ne kupujete samo za nekaj let. Sicer pa so sodobne jedilne mize neredko kombinacija različnih kakovostnih materialov, ki poskrbijo za izjemno dolgo življenjsko dobro oziroma uporabo.

Kategorije: Oprema