Paketi križarjenj večinoma že tako niso poceni, v izogib res pretiranim zneskom pa je treba paziti še na nekatere dodatne stroške, ki lahko spremljajo tovrstno potovanje. Morda za križarjenje Karibi izgledajo izjemna destinacija in najdete ponudbo, primerljivo s tisto za križarjenje po Jadranu – a v končni fazi bi bila odločitev za Karibe zelo verjetno vsaj trikrat dražja!

Vpliv destinacije

Čeprav imajo vse priljubljene destinacije za križarjenja veliko ponudbe, v kateri najdemo tudi cenovno ugodne pakete, ni vseeno, za katero se odločimo. Cena križarjenja je določena, dodatni stroški pa se lahko hitro nakopičijo. Naj služijo za primer za križarjenje Karibi – izhodišče je za takšno potovanje običajno Florida ali kakšna druga lokacija v relativni bližini. Križarjenje do otočja bi iz evropskega pristanišča trajalo zelo dolgo, posledično bi bili stroški bistveno višji. V primeru plovbe iz Floride je paket cenovno ugoden, a prinaša dodatne stroške v obliki transporta in nastanitve v ZDA. Za slovenske turiste to ni optimalno – cenovno ugodni paketi, ki jih ponujajo za križarjenje Karibi, običajno ne vključujejo transporta do izhodiščnega pristanišča, niti namestitve v tujini ali prevoza nazaj domov.

Za primerjavo pa križarjenje po Jadranu takšnih stroškov nima. Do izhodišča se lahko večinoma zapeljemo kar z avtom, dostop do bližnjih evropskih pristanišč pa je razmeroma ugoden tudi z drugimi prevoznimi možnostmi. V končni fazi to pomeni, da bodo stroški počitnic približno takšni, kakršna je cena paketa križarjenja. Uživamo lahko v dolgem in bogatem križarjenju po Jadranu – cel teden križarjenja si lahko privoščimo celo za nižjo ceno, kot bi jo odšteli za enosmerno letalsko vozovnico za ZDA!

Kategorije: Storitve