Razmere na cesti so nepredvidljive, posledice nesreč pa so kaj lahko tudi tragične. Nič ne bo torej škodilo, če se udeležimo dodatnega usposabljanja za varno vožnjo. Tečaji s tega področja niso namenjeni le voznikom začetnikom, pravzaprav je ponudba zelo pestra tudi za izkušene voznike. In spet ne le za tiste, ki se vozijo z avtom, temveč tudi za voznike, ki so opravili izpit za motor.

Tečaj varne vožnje je sicer obvezen za voznike začetnike, ki želijo pridobiti polnopravno vozniško dovoljenje. V tem primeru za varno vožnjo cena ni problem, saj druge izbire pravzaprav ni. Za voznike začetnike so pripravljeni posebni paketi, ki zadostujejo zahtevam za pridobitev polnopravnega vozniškega dovoljenja. Odšteti bo treba 125 €, upoštevati pa je treba, da ima varna vožnja ceno še pri najemu vozila, če nimamo svojega.

Druga usposabljanja

Veliko izbire je tudi za druge voznike, tudi za tiste, ki imajo izpit za motor. Posebej priljubljeni so splošni začetni in intenzivni tečaji, pa tudi skupinski tečaji za podjetja. Tisti, ki imajo izpit za motor, bodo seveda opravljali trening za motoriste. Nato pa je na voljo še cela zbirka specializiranih usposabljanj za tiste, ki jim varna vožnja še posebej koristi – na izbiro imamo na primer tečaje za gasilce in za voznike tovornjakov, zanimiva pa je tudi možnost treninga off-road vožnje. Omeniti je treba še usposabljanje za izbris kazenskih točk, ponovno pridobitev izpita in odložitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. V vseh teh primerih je na prvem mestu varna vožnja, cena pa je le investicija v novo znanje in neprecenljive izkušnje.

Kategorije: Ostalo