Domače bučno olje cena je seveda odvisna od tega kje, kako, na kakšen način je domače bučno olje izdelano. Domače bučno olje cena bo višja , če je domače bučno olje pridelano v domačem lokalnem okolju, kar je tudi logično saj lokalni proizvajalci dajo v proizvodnjo ves čas in trud, da je njihov končni izdelek, kar se da najboljšega okusa in najboljše kvalitete.

Domače bučno olje lahko kupite pri lokalnih domačih proizvajalcih in jim tako pomagate ohranjati dolgoletno slovensko tradicijo pridelave različnih vrst olj. Seveda lahko bučno olje kupite, tudi v izbranih prodajalnah, vendar boste tam za manjšo ceno dobili tudi manjšo kvaliteto, kar pomeni da bučno olje nima vseh teh pozitivnih učinkov, tako dobrega okusa in zdravih maščob, ki so odlične za človekovo  zdravje.

Domače bučno olje je po navadi hladno stiskano in se ga lahko uporablja pri vseh vrstah jedeh, kot odličen dodatek, ki bo jedi dodal pristen domač in poln okus.

Oljarna

Oljarna je proizvodnja oziroma storitev, katera se ukvarja z izdelovanjem in pridelovanjem različnih vrst olj. Oljarna proizvaja olja, ki so lahko nerafinirana, hladno stiskana, prefiltrirana in še mnogo drugih vrst.

Oljarna proizvaja olja, ki so lahko različnih vrst in okusov. Proizvajajo bučna olja, sončnična olja, konopljino olje, olje narejeno iz grozdja ter mnogo drugih vrst. Človek, ki se ukvarja z pridelavo olja in dela v oljarni je oljar. Oljar opravlja različna samostojna dela,  prevzema in skladišči oljna semena in plodove oljnic, jih rafinira, predeluje milnice, polni rastlinska olja v različne vrste embalaže, opravlja tudi kakšne enostavne laboratorijske analize, skrbi pa tudi za vzdrževanje različnih strojev, ki so potrebni pri pridelavi in izdelavi različnih vrst olj.

Oljar pri svojem delu uporablja različne pripomočke, ki pripomorejo k lažji in kvalitetnejši izdelavi različnih vrst olj. 

Oljarna je po navadi domač in lokalen družinski posel, če se seveda ne gre za industrijsko oljarno.

Kategorije: Splošno