Električni invalidski voziček osebi lahko ponovno omogoči lažje in enostavnejše življenje, saj hoja ali pa daljša razdalja zagotovo več ne bo nikakršna ovira.

Kateri električni invalidski voziček izbrati?

Pri izbiri električnega invalidskega vozička je potrebno upoštevati potrebe in želje posameznika. Glede na njegove potrebe oziroma koliko bi z njim prevozil, je odvisna tudi moč motorja, ki poganja električni invalidski voziček. Na tržišču je na voljo veliko ponudnikov, ki nudijo visoko kvalitetne in dodelane električne invalidske vozičke.

V primeru, da oseba sama ne ve, katerega izbrati, je najbolje, da se posvetuje s svojim osebnim zdravnikom in strokovnjakom oziroma s prodajalcem, ki ima v ponudbi električne invalidske vozičke.

Katere so prednosti električnega invalidskega vozička?

Prednosti električnega invalidskega vozička je zelo veliko. Oseba, ki ima težave s hojo, bo postala veliko bolj samostojna, dobila bo ponovno občutek, da lahko stvari opravlja sama brez pomoči, staro življenje pa se ji bo vsaj približno vrnilo nazaj, tako kot je bilo, preden je oseba imela zdravstvene težave.  Električni invalidski voziček je narejen tako, da zagotavlja največjo varnost in udobje osebi, ki ga uporablja. 

Zelo je praktičen tudi zaradi svoje prostornosti, saj ima pod sedežem prostor za shranjevanje stvari, prav tako pa ima tudi košarico, ki je nameščena na sprednjem delu. V to košarico lahko oseba spravi oziroma položi stvari iz trgovine, tako da ji jih ni potrebno nositi v rokah. 

Prav tako je pri nakupu električnega invalidskega vozička zraven priložen tudi dolg kabel, ki poskrbi za polnjenje naprave.  Z napolnitvijo vozička na elektriko bo oseba lahko prevozila kar nekaj kilometrov, preden se bo električni invalidski voziček izpraznil in potreboval ponovno napolnitev.

Življenje z gibalno oviranostjo zagotovo ni najbolj prijetno, vendar so zato na voljo pripomočki, ki osebi pomagajo in olajšajo življenje, kar se le da in ji ponovno povrnejo upanje.

Kategorije: Splošno