Od vsakega stanovanja pričakujemo vsaj osnovne funkcionalnosti, običajno pa računamo na to, da bodo stanovanjski prostori v praksi ponudili še kaj več. S premišljeno izbrano opremo lahko poskrbimo za visoko kakovost bivanja in zadovoljstvo stanovalcev, vsekakor pa moramo najprej v stanovanje postaviti vsaj nekaj osnovnih kosov opreme.

Med najbolj pomembnimi kosi opreme so gotovo tisti, ki jih najdemo v spalnici. Prav dobro spanje je ključnega pomena za prijetno bivanje, zato moramo imeti dobro ležišče. Osnovna oprema je vzmetnica 90×200, ki je enostavna in cenovno ugodna opcija za tiste, ki spijo sami na enojni postelji. Vzmetnica 90×200 odgovarja enojnim posteljam standardnih dimenzij, kompaktnejše postelje pa bodo morda zahtevale vzmetnico, ki po dolžini ne presega 190 cm. Vsekakor pa je vzmetnica 90×200 ena izmed priljubljenih izbir, podobno velja za dimenzije 160×200 za zakonske postelje. V vsakem primeru moramo imeti dobro vzmetnico, ki je ključni kos opreme za udobno bivanje v stanovanju.

Nadalje pa se moramo opremiti tudi z ustreznim pohištvom. Najbolj osnovna oprema te vrste so morda zložljivi stoli, ki jih brez težav postavimo v vsako okolje. Zložljivi stoli pridejo še kako prav tam, kjer iščemo začasne rešitve, recimo takoj po vselitvi ali pa v primeru, da pričakujemo kakšne obiske. Odlično se obnesejo, če želimo zagotoviti osnovne funkcionalnosti za uporabno stanovanje. Ob tem so zložljivi stoli zelo enostavni za uporabo, ne zasedejo veliko prostora in so tudi precej poceni. Te odlike iščemo tudi pri drugi opremi, ki ni namenjena za dolgoročno uporabo, temveč jo uporabljamo le izjemoma. V sodobnih stanovanjih lahko najdemo kar nekaj takšnih kosov. 

Tudi enostavna oprema lahko svoje delo odlično opravi in zagotovi stanovanju vse potrebne funkcionalnosti. Takšni kosi imajo kombinacijo odlik, zaradi katerih so v različnih situacijah nadvse privlačni. Splača se premisliti, ali morda ne predstavljajo boljše izbire v primerjavi z dražjimi alternativami. 

Kategorije: Splošno