Čeprav vam je v tem hipu jasno, da želite v svoj dom ali na tla katerega koli drugega objekta položiti parket, pa to še zdaleč ni zadosten podatek za prodajalca. Povedati mu morate, nad katero vrsto parketa ste posebej navdušeni. Če ne veste, vam bo izkušeni prodajalec zagotovo povedal tudi za gotov parket, saj na trgu velja za eno od najbolj zaželenih vrst parketov na sploh. 

Gotov parket se lahko takoj položi. Tudi polaganje je hitro in preprosto. Če pri tem nimate dovolj izkušenj, je najbolje, da vam pomagajo strokovno podkovani polagalci parketov. Tudi od načina polaganja še tako nezahtevnega parketa je odvisna njegova življenjska doba. 

Gotov parket je v specializiranih prodajalnah na voljo v kar nekaj različicah. Med seboj se razlikujejo tudi po drevesni vrsti. Izjemo priljubljena sta na primer gotovi parket iz hrasta ali pa gotovi parket iz jesena. 

Hrastov parket v obliki kmečkega poda 

Hrastov parket velja za eno od najtrpežnejših vrst, zato je na trgu izjemno priljubljena izbira. Najzahtevnejši kupci se zlasti ozirajo za hrastovim gotovim parketom, ki je v obliki kmečkega poda. Med vsemi vrstami je ta tudi najprivlačnejšega videza. 

Hrastov parket v obliki kmečkega poda je vse bolj priljubljen tudi po domovih, čeprav je v preteklosti zlasti kraljeval v gradovih, cerkvah ter podobnih večjih ustanovah. Tudi sicer je gotovi parket v obliki kmečkega poda veliko bolj dobrodošel za večje površine oziroma prostore. 

Hrastov parket si lahko pobliže ogledate v vsaki bolje založeni prodajalni s parketi. Za ogled pa tudi naročanje oziroma nakup pa vam je ne nazadnje na voljo tudi v priljubljeni spletni prodajalni, kjer poleg parketov najrazličnejših vrst lahko izbirate tudi med različnimi sredstvi, ki so namenjena za nego ter vzdrževanje parketa. Ponudnik vam po ugodni ceni ponuja še storitve, kot so polaganje parketa, brušenje, lakiranje in oljenje parketa. 

 

Kategorije: Splošno