Ker so traktorji pri svojem delu stalno na udaru različnih obremenitev, hkrati pa jih seveda ogroža tudi obraba pomembnih gibljivih delov, moramo dobro poskrbeti za vzdrževanje, pa tudi za servisiranje, če je to potrebno. Veliko lahko storimo že s preventivo in previdno uporabo, nato še z rednim čiščenjem in vzdrževanjem. A na dolgi rok so odločilne servisne storitve, ob teh pa izstopajo še rezervni deli. Na to je treba pomisliti že ob izbiri in nakupu traktorja, saj želimo zagotoviti hitro dobavljivost ključnih rezervnih delov. V veliki meri je to odvisno od znamke.

Pričakovati je, da bodo najbolj enostavno dobavljivi rezervni deli John Deere, saj je ravno ta znamka v svetovnem merilu najbolj priljubljena. Tudi pri nas je ta znamka seveda med najbolj priljubljenimi izbirami, zato so rezervni deli John Deere res dokaj dobro zastopani v ponudbi serviserjev in trgovcev. To je zelo pomembno, saj gre za zmogljive traktorje, na katere se zanašamo prav pri najpomembnejših kmetijskih opravilih. Teh ne moremo prepustiti naključju, zato morajo biti rezervni deli John Deere vedno na voljo, ko jih potrebujemo. Med drugimi znamkami izstopajo tiste, ki so najbolj priljubljene na lokalnem trgu in imajo morda še boljšo podporo kot večje in bolj uveljavljene znamke. Tako so rezervni deli John Deere pri nas po dobavljivosti primerljivi z rezervnimi deli drugih znamk, predvsem izstopa Zetor ali IMT. Tudi to je treba upoštevati, ko izbiramo nov traktor – morda na lokalnem trgu pokritost z rezervnimi deli ni tako dobra, čeprav gre za zelo priljubljeno znamko v svetovnem merilu.

Vsekakor pa so rezervni deli John Deere in drugih primerljivih znamk v določeni prednosti, saj so hitro dobavljivi, če jih na lokalnem trgu ni na zalogi. To so prednosti velikih znamk, ki dobro skrbijo za svoje uporabnike, zato se nanje lahko zanesemo.  

Kategorije: Splošno