Hlevska guma e odličen pripomoček, ki lajša gibanje ljudi in živali, saj omogoča da se delovni čevlji kmeta in kopita živali dobro oprimejo podlage in tako ne padejo. To je bistveno za zagotavljanje varnosti in udobja živali ter tudi ljudi, ki so v hlevu zaposleni. Če se bomo odločili za svinjerejo, moramo vedeti, da b hlev neprestano moker, saj ga bo potrebno čistiti, da bomo lahko vzdrževali primeren nivo čistoče. 

Hlevska guma je odlična za svinje, ki rade poležavajo in počivajo. Ker jim ne moremo zagotoviti blatne površine, v kateri najbolj uživajo, lahko poskrbimo, da imajo se uležejo na mehko in prijetno gumo, ki je poleti hladna pozimi pa topla. Tudi na to mora pomisliti kvaliteten rejec živali. V zimskem času je živina še toliko bolj obremenjena in pod stresom, zato moramo paziti, da se ne podhladi. 

Hlevska guma ji omogoča udobno in kvalitetno bivanje skozi vse zimske mesece, ki so v nekaterih Slovenije izredno hladni in neprijetni. Ker se običajno hlevov ne ogreva, je pametno poskrbeti za topla tla, ki bodo prijetne za vse naše živali. 

Travne rešetke za utrditev travnih površin

Travne rešetke se najpogosteje uporabljajo na površinah, kjer si lastniki želijo na primer parkirati avtomobil. Kljub temu pa ne želijo izgubiti odlične zelene površine, ki naredi okolico vsakega doma veliko bolj prijetno. Pogled na zeleno travo razveseli vsakega. Ta pa bi se pri neprestanemu parkiranju uničila in postala blatna. 

Travne rešetke so tako idealna rešitev za lepa in urejena zelena parkirišča ob našem domu. Ker se rešetke sestavljajo med seboj, jih bomo brez težav namestili. Ko so položene, jim moramo zasuti s kvalitetno zemljo, v katero bomo posejali semena za travo. 

Travne rešetke ne bodo ovirale rasti trave, ki bo po nekaj mesecih že krasila našo okolico. 

Kategorije: Splošno