Na trgu lahko dandanes kupimo različne vrste motornih žag. Na eni strani se dobro prodajajo navadne klasične motorne žage, ki so uporabne za vsakodnevna opravila, na drugi strani pa se prodajajo tudi žage, ki jih kupujejo profesionalno usposobljeni strokovnjaki na področju gozdarstva. Husqvarna 372XP je na primer vrsta žage, po kateri posegajo izkušeni mojstri, saj vedo, da gre v resnici za visoko zmogljivo žago, ki je zasnovana predvsem za skrajne obremenitve poklicnih uporabnikov pri izjemno zahtevnih opravilih.

Husqvarna 372XP – odlikuje jo tudi odlično pospeševanje

Pospeševanje je pomembna lastnost pri vseh motornih žagah. Čim večje je, tem večja je verjetnost, da je žaga boljše kvalitete. Tovrstna žaga ima odlično pospeševanje, poleg tega pa jo odlikuje velika moč motorja in tudi ergonomska dovršenost. Vse to pa vsekakor pripomore k majhnim obremenitvam uporabnika pri vsakodnevnem poklicnem in tudi pri domačem delu.

Poleg motornih žag pa je v današnjem času močno priljubljena tudi prodaja ter uporaba še nekaterih pripomočkov za naš vrt ali pa gozd. Med njimi je tudi motorna kosilnica, ki je namenjena predvsem za vrt. Sodobna tehnologija je pripomogla k temu, da so vse vrste kosilnic izjemno kvalitetne in nam pomagajo predvsem prihraniti pri času. Ker je motorna kosilnica v današnjem času naprava, ki jo lahko dobimo že za poceni denar, si jo lahko privošči prav vsak.

Motorna kosilnica ter žaga sta torej postali nepogrešljivi napravi tako doma kot tudi v gozdovih. Ker gre za kakovostne naprave, jih pogosto uporabljamo, rezultati pa so na primer vidni na našem vrtu.

 

Kategorije: Oprema