Za to, da bo projekcija res dobro izvedena, mora celoten komplet opreme med seboj brezhibno delovati in sodelovati. Največjo vlogo ima seveda sam projektor, a ta sam nikakor ne more opraviti vsega dela. V poštev pride še raznovrstna dodatna oprema, predvsem platno, ki skrbi za odlično sliko, pogosto pa so nepogrešljivi tudi nosilci za projektorje, ki imajo najbolj opazno vlogo prav pri optimalni namestitvi projekcijske opreme.

Namestitev opreme je še posebej pomembna tam, kjer bomo projektor pogosto uporabljali. Naprava mora biti zelo stabilno nameščena na idealni točki, da bo projekcija kar najbolje izpadla. Veliko je odvisno tudi od tega, kakšen projektor uporabljamo. Nekateri modeli so zelo prilagodljivi in jih brez težav prilagodimo glede na oddaljenost do platna, naklon in razmerje slike. Drugi pa ne dopuščajo toliko svobode, morda že kakšen meter odmika od idealne točke povzroči težave z ostrenjem in nastavitvijo idealne velikosti slike. Ravno pri tem se spet za nujno opremo izkažejo nosilci za projektorje, še posebej tisti, ki omogočajo prilagajanje postavitve tudi potem, ko je naprava fiksno nameščena na nosilec. Mnogi nosilci so zelo prilagodljivi in jih je možno pospraviti ali prestaviti, ne da bi s tem ogrozili idealno postavitev v času, ko bo na vrsti projekcija.

Nosilci za projektorje so seveda nadvse uporabni tudi tam, kjer projekcijska oprema ni stalno v uporabi in ni pametno, da je fiksno nameščena. Tudi pri občasnih projekcijah je treba seveda zagotoviti idealno postavitev opreme, a prav tako moramo pustiti dovolj prostora za druge aktivnosti. Prilagodljivi nosilci se lahko izkažejo za idealno rešitev. Nekateri zelo priročni modeli se recimo pospravijo v viseči strop in ne zavzamejo prav nič prostora, tudi ne ovirajo estetske podobe. Prav tako priljubljeni so stenski nosilci za projektorje, ki jih je možno enostavno umakniti. Pri vseh teh opcijah je projektor v času uporabe takoj spet na idealnem mestu.

Kategorije: Splošno