Kadrovska mapa je pomembna za vsakega zaposlenega, saj se v njej shranjujejo vsi pomembni podatki, ki so ključni za izpolnjevanje delovnih pravic. V vsaki kadrovski mapi bomo tako našli vse dokumente, ki smo jih izpolnili v postopku zaposlitve vsakega izmed delavcev, ki so prišli v naše podjetje. Vedno kadar zaposlimo novega delavca, si želimo, da bi uspešno delal ter se za potrebe podjetja tudi ustrezno izobraževal. Dober delavec se bo potrudil, da bo svoje dosedanje znanje nadgradil z novim. 

Kadrovska mapa mora v prvi vrst imeti tudi vse podatke o izobrazbi, ki jo je delavec pridobil, do trenutka, ko se je zaposlil. Le tako bomo lahko z gotovostjo vedeli ali ima delavec potrebno zanje, ki smo ga zahtevali v razpisu za prosto delovno mesto. V današnjih časih je razmeroma težko dobri zanesljivega ter dobro izobraženega delavca. 

Kadrovska mapa tako beleži razvoj posameznega delavca, ki je za podjetje kot tudi za posameznika ključnega pomena. Zelo pomembno je, da je priloženo tudi obvestilo o količini vsakoletnega dopusta, ki se ga delavec vedno veseli. Prosi dnevi so izredno pomembni, saj je ob napornem tempu dela in življenja nekajdnevni premor izredno pomemben. 

Elektronski arhiv za dokumentarno gradivo

Elektronski arhiv je vse bolj pogosti način za prevzemanje, hranjenje, vzdrževanje dokumentarnega arhivskega gradiva. Ker se večino dokumentov v današnjem času da hraniti v elektronski obliki, se vedno več podjetju zateka k uporabi elektronskega arhiva, ki je priljubljen tudi zaradi tega, ker zavzame veliko manj prostora, kot navaden arhiv. 

Elektronski arhiv ima veliko prednosti, kot so naslednje. Vsi dokumenti, ki jih shranimo v elektronski arhiv so enostavni za dostopanje in so izredno hitri za delovanje. Lahko jih upravljamo na elektronski način ter omogočajo enostavno distribucijo dokumentov. Dodatna prednost je tudi ta, da lahko vodilni sledijo dostopu in uporabi dokumentov, ki so bili arhivirani, tako so le-ti vedno varni.

Kategorije: Splošno