Poslovna inteligenca lahko predstavlja odločilno prednost na konkurenčnem trgu. Lahko pa je le odvečna navlaka, ki je ne znamo pravilno izkoristiti. Z vsemi razpoložljivimi informacijami moramo znati rokovati, če ne nam ne bodo prav nič pomagale. Kako torej ravnati s poslovnimi informacijami? Odgovor je sila preprost: digitalno!

Sodobni dokumentni sistemi

V preteklosti so bile poslovne informacije večinoma shranjene v arhivskih mapah, zdaj pa je seveda vse to povsem digitalizirano. Ne samo to – shranjevanje, obdelovanje in prikazovanje poslovnih informacij je v veliki meri avtomatizirano, kar zelo olajša delo s temi podatki. Na ta način lahko postane poslovna inteligenca res uporabna tudi za tiste, ki se sicer nimajo časa ali volje ukvarjati z brskanjem po obilici podatkov.

Konkretni sistemi

Sistemov za zbiranje in obdelavo poslovne inteligence je zelo veliko. Že e-arhiv je en primer, ki morda ne spominja na pretirano zmogljivo orodje za obdelavo poslovnih podatkov, a vseeno veliko pripomore k enostavnemu in učinkovitemu poslovanju. E-arhiv omogoča preprosto to, da dokumente varno shranimo v elektronski obliki. Tako so vedno varno spravljeni na svojem mestu, hkrati pa razpoložljivi in dostopni v vsakem trenutku in na vsakem mestu, kjer jih želimo ponovno priklicati na zaslon.

E-arhiv je v samostojni obliki precej osnovno orodje, pogosto pa je tak arhiv le del veliko bolj obsežnega informacijskega sistema. Že običajni dokumentni sistemi omogočajo zelo veliko, celoviti programi na tem področju pa skorajda povsem prevzamejo delo s poslovnimi dokumenti in informacijami. To je seveda kot nalašč za večja podjetja, ki imajo na tem področju večje potrebe.

Kategorije: Storitve