Ker je sedežna garnitura zelo pomemben kos pohištva, se je pametno izbiri vsaj nekoliko pozorno posvetiti. Hitro se lahko zgodi, da z napačno odločitvijo močno popačimo podobo svojega stanovanja in tudi občutek pri bivanju v njem. Pa tudi, če posledice slabe izbire niso tako drastične, je škoda izpustiti ves potencial, ki ga ponujajo sedežne garniture pri estetiki in funkcionalnosti doma.

Najbolj impresivne naredi sedežne garniture usnje, zato so prav izdelki iz naravnega usnja pogosta izbira tistih, ki se zavedajo močnega sporočila tega kosa pohištva. Usnjena sedežna garnitura je znak prestiža, seveda pa to ni le okras, saj je za sedežne garniture usnje dejansko precej primeren material. Ima namreč kar nekaj značilnosti, zaradi katerih se v tej vlogi dobro znajde, čudovita podoba pa je le pika na i. Obstajajo pa pri izbiri takšne garniture tudi nekateri pomisleki, predvsem seveda tisti, ki opozarjajo na to, da je za sedežne garniture usnje živalskega izvora in pomeni zanje nepotrebno krutost. Na voljo so alternative iz umetnega usnja in imitacij, a te nujno prinašajo tudi nekatere kompromise.

Seveda pa prav nikjer ne piše, da mora biti moderna sedežna garnitura izdelana iz usnja. Še veliko bolj pestra je ponudba, ki kombinira druge materiale, ti izdelki pa so iz različnih razlogov za marsikoga tudi bolj privlačni. Moderna sedežna garnitura se lažje in bolje vklopi v sodobno oblikovane in opremljene prostore, medtem ko so klasične usnjene garniture primerne le za prostor v istem stilu. Že vsestranskost materialov odpira nove možnosti, pa tudi sam obseg ponudbe – za prav vsak ambient je možno dobiti idealno sedežno garnituro, ki bo sobo povezala skupaj in ustvarila občutek celote. Tako bo postala moderna sedežna garnitura osrčje dnevne sobe, ki bo navduševalo že s svojo podobo, še bolj pa z zadovoljstvom, ki ga bodo imeli uporabniki pri uporabi garniture na dolgi rok.

Kategorije: Oprema