Končno je napočil čas, ko se bomo odpravili na dopust. Tudi letos smo se odločili za kampiranje, ker pa že leta kampiramo, smo za vas napisali nekaj nasvetov, predlogov iz naših izkušenj, da bo vam bo lažje.

Temeljita priprava

Predno se odpravite kampirat, se temeljito pripravite. Seveda je potrebno najprej rezervirati parcelo, lahko pa se odločite za bolj avanturistični dopust in parcele ne rezervirate, ampak se šele na licu mesta odločite, v katerem kampu boste bivali.

Kampiranje

Mi si običajno svojo parcelo izberemo že prej, zaradi “varnosti”, da imamo zaogotovilo, da nas parcela čaka prosta.

Druga stvar, ki jo priporočamo je, da si naredite seznam vseh stvari, ki jih potrebujete vzeti s seboj. Od šotora, blazine za spanje, do kuhinjskega pribora in prenosnega ognja, ki ga boste potrebovali za kuho, ne pozabite tudi na vrv za obešanje perila.

Vse spakiramo v avto, ki bo na koncu verjetno nabito poln, pomembno pa je, da vse stvari logično zložimo vanj in jih sistematično razporedimo, da jih bomo lažje razpakirali, bo pridemo v kamp in bomo točno vedeli, kjer imamo pospravljene stvari.

Ob prihodu v kamp imate dve možnosti – ali imate parcelo že določeno ali pa si jo lahko izberete sami. Pri tem bodite pozorni, da izberete parcelo, ki je v senci, drugače vam bo vroče tudi ponoči, saj se v šotoru temperatura počasneje spreminja, ker ni takšne prehodnosti skozi material.

Nasveti za kampiranje

Kot vsako počitnikovanje, ima kampiranje svoje prednosti in slabosti. Največja prednosti za nas je drugačno doživetje, kot ga imamo, če smo nastanjeni v hotelu, saj moramo za vse poskrbeti sami, kar nam vzame čas, ob tem pa precej uživamo in se družimo, povežemo.

Slabost pa je vsekakor  pomanjkanje udobja, saj spanje v šotoru težko primerjamo z spanjem v udobni zakonski postelji, poleg tega je potrebno hoditi na skupne toaletne prostore in pomivati posodo. Slabost je morda tudi kuhanje “na prostem”, saj imamo manj “orodja” in možnosti, kot če bi bili morda v apartmaju, vso posodo pa je potrebno pomivati v skupih kopalnicah, zato ne pozabite vzeti tudi čistila in gobe.