Morda bi si mislili, da pri obisku servisa ni tako pomembno, katero znamko telefona imamo, a v resnici se proizvajalci na tem področju močno razlikujejo. Prva razlika bo že v razpoložljivosti in dostopnosti servisa. 

Omenimo recimo Samsung servis, Ljubljana že ponuja pravo lokacijo za iskanje takšnih storitev. Kot najbolj priljubljena znamka na globalnem trgu in tudi pri nas je Samsung izpopolnil tudi svojo servisno mrežo, tako da so pogoji praviloma zelo ugodni. Za Samsung servis Ljubljana ponuja nekaj različnih lokacij in ponudnikov, tako da ne bo težko najti tistega, ki je najbližji ali najboljši. Tega ne moremo pričakovati od vseh znamk, sploh od tistih ne, ki pri nas nimajo posebej velikega tržnega deleža. Poleg tega je možno tudi po drugih krajih pri nas najti kak Samsung servis, Ljubljana ni edina lokacija, ki ponuja pravo rešitev za uporabnike naprav te znamke – drugi proizvajalci se v tovrstni geografski pokritosti s Samsungom preprosto ne morejo kosati.

A vseeno se tudi druge znamke dobro izkažejo, če potrebujemo kakšno popravilo. Posebej gre izpostaviti še Huawei servis – to je vedno bolj priljubljena znamka, ki na globalnem tržišču zaseda že tretje mesto, takoj pod Applom in še nekaj dodatnih odstotnih točk pod tržnim deležem Samsunga. Tudi Huawei servis pa bo bržkone ponudil prijetno izkušnjo tistim, ki potrebujejo te storitve. Čeprav znamka slovi po presenetljivo zmogljivih vsestranskih telefonih v ugodnem cenovnem razredu, se bo tudi Huawei servis izkazal z učinkovitimi popravili in obnovo telefonov, ki so morda že dosegli jesen svojega življenja.

Morda gre omeniti še Apple servis za telefone iPhone, ki pa si zasluži tudi kakšne opazke. Apple je namreč znan po tem, da zelo ščiti dostop do svojih telefonov, tako da je pooblaščenih serviserjev manj, mojstri pa ne marajo delati s temi telefoni. Vseeno je možno najti pravo rešitev v primeru okvar in poškodb, čeprav bo ta verjetno nekoliko dražja in težje dostopna.

Kategorije: Splošno