Parket je priljubljena izbira, včasih skoraj samoumevna, a vseeno že v izhodišču povzroča tudi mnoge preglavice. Med drugim se bo treba odločiti za to, katero izvedbo parketa bi radi imeli. Na voljo je klasični parket, lahko pa izbiramo tudi med raznimi drugimi izvedbami, tudi kakšne bolj izvirne pridejo v poštev. Predvsem je pomembno, da upoštevamo lastnosti lesenih talnih oblog in te namestimo le v prostore, v katerih se bo takšna površina dobro obnesla, saj bomo lahko le tako dodobra izkoristili značilnosti parketa, ne glede na izbrano izvedbo.

Običajno se v stanovanjske prostore polaga gotov parket, ki v različnih izvedbah ponuja hitro, učinkovito in zanesljivo rešitev. Gotov parket je prava izbira za tiste, ki želijo svoje prostore čim bolje opremiti, hkrati pa bi se radi izognili zahtevnemu delu in visokim stroškom. To ne pomeni, da gre za kakšno poceni alternativo, je pa seveda moč najti zelo ugodne ponudbe tudi pri zanesljivih mojstrih. Ker pa ima tudi gotov parket različne izvedbe, je točne stroške težko določiti vnaprej, to lahko naredi le izvajalec na podlagi konkretnih podatkov o projektu.

Klasični parket je na voljo pri praktično vseh izdelovalcih in polagalcih lesenih talnih oblog, tako da bo na izbiro vsaj nekaj variacije. Ta opcija se uvršča med najbolj priljubljene in tudi zgodovinsko gledano izstopa, zato pa tudi nosi naziv klasični parket. Prepriča predvsem z elegantnim videzom in dokaj enostavno izdelavo, posledično tudi z obvladljivimi stroški. Je zelo vsestranski in se odlično vključi v praktično vsak prostor, ki omogoča uporabo lesenih talnih oblog. 

Mnogi ponudniki imajo na voljo še druge izvedbe parketov. Na voljo so masivni podi, lamelni parketi, različni industrijski parketi in še kaj. Pomembno je predvsem to, da se odločimo na podlagi lastnih potreb in specifik primera, saj vsaka izvedba ponuja svoje prednosti in slabosti, ki na dolgi rok odločajo o zadovoljstvu uporabnikov.

Kategorije: Ostalo