Ponudba je na trgu tiskalnikov res nadvse pestra, saj v nižji cenovni razred prehajajo tudi nekatere naprednejše pisarniške naprave. Prodajne police so polne raznolikih izdelkov, med katerimi je težko izbrati. Kateri tiskalnik se bo najbolje obnesel pri občasnem domačem tiskanju?

Brizgalni in laserski tiskalniki

Za domačo rabo bo najverjetneje najboljši brizgalni tiskalnik. Ti so praviloma tudi cenejši, tako da se lahko odločimo za kakovostno napravo priznanih znamk, kot sta HP in Canon, ne da bi morali za to plačevati preveč. Brizgalni tiskalniki uporabljajo kartuše, zato je treba že pri tem paziti tudi na to – za tiskalnike HP bomo potrebovali HP kartuše, medtem ko so kartuše Canon seveda združljive s tiskalniki znamke Canon. To je treba omeniti zato, ker sami tiskalniki pogosto predstavljajo le zanemarljiv strošek, pri uporabi pa se kot večje finančno breme izkažejo kartuše.

Laserski tiskalniki za domačo rabo skorajda ne pridejo v poštev. Čeprav so tako kartuše Canon kot HP kartuše in tudi kartuše drugih priznanih proizvajalcev pogosto precej drage, laserski tiskalniki pa koristijo učinkovitejše tonerje, ki zagotavljajo nižji strošek na dolgi rok, ta razlika pri občasni domači rabi ne pride toliko do izraza.

Multifunkcijske naprave

Za domačo rabo so posebej primerne nekatere multifunkcijske naprave. Spet so na voljo izdelki priznanih proizvajalcev. V takšnih napravah se običajno skrivajo brizgalni tiskalniki, torej so za delovanje spet ključne HP kartuše, kartuše Canon oziroma izdelki drugih znamk, ima pa ta naprava poleg tiskanja še vrsto drugih funkcij, ki so včasih zelo priročne tudi pri domači rabi. Poleg tega velikih razlik v ceni ni, saj je ponudba res tako široka, da je možno dobiti cenovno ugodne naprave na vsakem področju.

Kategorije: Oprema