Veliko ljudi čaka do poletja, preden se odloči za to, da bi radi kupili žar na oglje in lahko tudi vidimo, zakaj do tega pride. Ko je poletje, je vreme lep, sonce sije, in želimo čim več časa preživeti zunaj, po možnosti v družbi hrana. V ta namen več razmišljamo o tem, da bi lahko pripravili stvari na žaru, ki pa ga na žalost še nimamo, ali pa imamo premajhnega, in tako se nekako v naše misli prikrade žar na oglje.
Najbolje je, če o takih večjih nakupih začnemo razmišljati nekoliko prej, se pravi spomladi ali kasneje jeseni. Tako kot obstajajo first in last minute ponudbe imajo tudi trgovci nekoliko drugačne, a vseeno podobne ponudbe. Ko želijo preverjati trg, ali ustvariti potrebo po izdelku, kot je recimo žar na oglje, njegovo ceno nekoliko znižajo. Ko je sezone konec, pa se morajo prav tako znebiti zaloge in tu pridejo jesenski popusti.
Če se želimo izogniti žaru je pravi odgovor letna kuhinja na vrtu
Bodimo iskreni, z žarom se moramo tudi kar precej ukvarjati, če ga želimo vsakič sproti pripravljati za vsak obrok. Veliko ljudi se temu izogne in žar preprosto pustijo na prostem, vendar s tem močno zmanjšamo življenjsko dobo. Da bi maksimirali poletni užitek je letna kuhinja na vrtu odločna investicija. Ne le, da nam letna kuhinja na vrtu omogoča to, da imamo vedno na voljo površine za pripravo hrane, je tudi odličen prostor za zabavanje gostov ali dolgotrajne dogodke, k so prepleteni z odločno kulinariko ter druženjem udeležencev med kuho. Vsi vemo kako naporno je imeti v notranji kuhinji dodatne ljudi, vendar je letna kuhinja na vrtu skoraj vedno bolj prostorna, saj nimamo takšne omejitve s prostorom, oziroma je zasnovana na odprt tip, ki omogoča skupno kuhanje več oseb.