Velika večina ljudi v svojem domu nima nameščenih drsnih vrat, če prav so odlična rešitev predvsem za prostore, kjer že tako ali tako ni prav veliko prostora in ga ne želimo odvzeti še s tem, da v nek kot namestimo krilna vrata. Vseeno pa to za seboj prinese nekoliko nepričakovan problem in sicer to, da je za drsna vrata cena marsikdaj nekolikšna enigma. Seveda je vsem jasno, da se razlikuje od klasičnih krilnih vrat, vendar je lahko nekoliko težje dobiti pregledno idejo koliko bi moral biti proračun za vrata, če se določimo ,da bomo namestili večje število drsnih vrat.

Tako kot za vsa ostala vrata je za drsna vrata cena jasno navedena v vseh cenikih tistih, ki ponujajo storitev nakupa, kot tudi same montaže. Na ta način se lahko še pred začetkom nakupa dobro ogledamo ponudbo, vidimo, kaj nam je všeč, ter ali je to nekaj, za kar imamo prostor v svojem proračunu, ki je takrat, ko prenavljamo prostore vedno precej tesen, vendar vsaj za drsna vrata cena in izračun ne bodo več težava.

Kaj pa avtomatska vrata?

Zanimiva reč, ki jo lahko naredimo, če se slučajno odločimo za drsna vrata, je to, da na njih namestimo poseben sistem, ki omogoča, da se vrata avtomatično odpirajo oziroma zapirajo, pri tem pa imamo odločitev, ali bodo naša avtomatska vrata popolnoma samostojna v smislu sistema senzorja, ali bodo delovala na pritisk.

Poleg samega načina delovanja pa se lahko nekoliko poigramo tudi z dejstvom, da  so avtomatska vrata lahko precej raznolika na podlagi materialov, velikosti, ali se odpirajo v vgrajeno kaseto ali ob steni, skratka ogromno faktorjev je, ki vplivajo na to kako izgledajo avtomatska vrata, prav tako pa določajo njihovo ceno in ceno namestitve v prostor, kar pa je nekaj, kar moramo upoštevati.

Kategorije: Splošno