Ko ste se sprva odločali o tem, v katere sedežne garniture boste investirali je bilo prav zagotovo nekaj, kar vas je zanimalo to, koliko časa bodo lahko te tudi zdržale in seveda je to popolnoma odvisno od nege, ki ste jo pripravljeni investirati v svoj kavč. Za tiste, ki si želijo kosa pohištva, ki jih bo skoraj da zagotovo preživel so najboljše določitve take, ki vključujejo materiale, ki se jih da z lahkoto samostojno obnavljati in s tem ohranjati v čim boljšem stanju. Sedežne garniture, ki so prekrite z usnjem lahko zelo pogosto samo obrišete z vlažno krpo in že se bo povrnil prvotni sijaj. Za vse tiste, ki pa želijo nekaj več pa lahko za na primer usnjene kotne sedežne garniture kupite tudi posebna čistila, olja premaze in komplete za obnavljanje, ki poskrbijo, da bodo še zelo dolgo časa vaše sedežne garniture izgledale skoraj da tako, kot takrat, ko ste jih kupili.

Seveda pa niso vse sedežne garniture narejene enako in poleg tega, da nam ustreza material nam more ustrezati tudi sama oblika.

Za majhne prostore se najbolj priporočajo usnjene kotne sedežne garniture, saj zelo dobro uspejo izrabiti prostor, ki bi drugače ostal popolnoma neuporaben. Če se odločite za to, da boste nekoliko več investirali in se odločili za usnjene kotne sedežne garniture, ter s tem poskrbeli tudi za to, da boste za to primerno skrbeli, bo to v bistvu investicija, ki vas bo skoraj da zagotovo preživela, če seveda odštejemo to, da se lahko nekega stila preprosto naveličamo, ali pa nam sama oblika, mogoče material niso več prijetni, ali pa zaradi sprememb prostora prvotne usnjene kotne sedežne garniture, ki smo jih izbrali ne ustrezajo več, kar pa se lahko pogosto zgodi ob selitvi. Za vse tiste, ki ne vedo, ali so usnjene kotne sedeže garniture vredne investicije pa si lahko za premislek vzamejo več kot dovolj časa.

Kategorije: Splošno