Ko se pogovarjamo o novi izgradnji stanovanja ali hiše ali pa celo novogradnji oziroma prvi namestitvi notranje opreme je to, kakšen pod bomo kje namestili precej velikega pomena. Ne samo da izbira tlakovanja izjemno vpliva na sam izgled prostora, je tudi tisto, kar konec koncev odloča, koliko časa bo prostor uporaben in koliko časa bo izgledal tako, kot je prvi dan, ko smo pod namestili. Ravno zaradi tega so talne keramične ploščice v zadnjem času ponovno pridobile na popularnosti in za te stoji predvsem to, da je to eden izmed tistih podov, ki skoraj da ne potrebuje vzdrževanja, pa vseeno ohranja neverjeten izgled, tudi po tem ko minejo že dolga leta.

To, da izberemo talne keramične ploščice za prostore, ki so v direktnem kontaktu z vodo je najbolj preprost način, da prostoru podarimo že na samem začetku darilo najbolj dolge možne življenjske dobe, kar se nam bo kljub mogoče nekoliko večji začetni investiciji na koncu verjetno poplačalo.

Za tiste, ki niso tako revolucionarji so ploščice za kopalnico konec keramike

Najbolj poznamo keramiko v domu po njeni vlogi, ki jo igra v kopalnici in sicer so se ploščice za kopalnico uveljavile kot idealna podlaga ravno zaradi lastnosti, ki jih naredijo primerne tudi za druge prostore. Enostavno čiščenje, skoraj da neuničljivost, ohranjanje barve in prvotne oblike, ščitenje sten in tal pred vplivom vlage in možnost inovativnih načinov polaganja, vse to so stvari, ki odlikujejo ploščice za kopalnico, ki že leta kraljujejo v tem prostoru.

Ne glede na to, za kakšne ploščice za kopalnico se na koncu odločimo je za veliko večino kvalitete odgovorno dejstvo, da jih moramo kvalitetno položiti, tako da vlaga nima vstopa v prav noben kotiček kjerkoli, saj le tako lahko dosežemo skoraj da nesmrtno življenjsko dobo keramičnih ploščic v kopalnici.

Kategorije: Splošno