konvekcijski radiatorjiSodobni trg vam ponuja izjemno pestro ponudbo izdelkov, ki jih uporabljate pri ogrevanju. V ospredju so na primer kopalniški radiatorji, konvekcijski radiatorji, IR radiatorji, hibridni radiatorji in še bi lahko naštevali.

Osrednje mesto v tem prispevku bodo imeli konvekcijski radiatorji. Za te vrste sodobno zasnovanih radiatorjev je značilno, da delujejo po principu konvekcije – od tod tudi ime – oziroma po principu kroženja zraka. Na trgu so taki radiatorji označeni kot lični, kakovostni, enostavni za uporabo, hitro odzivni in nenazadnje tudi cenovno dostopni za vsakega uporabnika.

Temeljne značilnosti konvekcijskih radiatorjev

Lahko rečemo, da imajo konvekcijski radiatorji primerljive lastnosti z oljnimi radiatorji. Vemo pa, da imajo povsem drugačen način delovanja. Konvekcijski radiatorji imajo vgrajen ventilator, ki v prostor vpihuje topel zrak, pri tem pa ne oddaja toplote s segrevanjem reber, kot je to na primer značilno pri delovanju oljnega radiatorja.

Med glavne prednosti konvekcijskega radiatorja štejemo lastnost, da se izjemno hitro segreje, posledično je zelo učinkovit, če želite svoj prostor ogreti na najhitrejši možen način.

Radiatorji take vrste so še posebej dobrodošli v vmesnih prostorih na vhodih. Tam radiatorji vpihujejo topel zrak, medtem ko se meša z mrzlim, slednji tako ne zaide do notranjih prostorov. Številni pa uporabljajo tudi t. i. talne konvekcijske radiatorje, in sicer pri panoramskih strehah.

Najugodnejša ponudba kakovostnih konvekcijskih radiatorjev

Če je tudi vas zamikalo, da bi v bližnji prihodnosti kupili konvekcijski radiator, potem vas vabimo, da skupaj z nami, lahko že kar sedaj, obiščete znano spletno trgovino podjetja, ki vam po izjemno dostopni ceni ponuja vrhunske radiatorje priznanih proizvajalcev. Na tem mestu si lahko že pred nakupom v fizičnih prostorih ogledate celotno ponudbo vseh vrst in izberete tisto, ki vam najbolj ustreza. Za pomoč pri izbiri se lahko obrnete tudi na specializirane prodajalce, ki vas bodo morda usmerili še h kakšni posebni akcijski ponudbi.

Kategorije: Oprema