Lasersko zdravljenje paradontoze je trenutno najbolj napredno in učinkovito zdravljenje dlesni, ki jih je napadla paradontoza. Paradontoza je bolezen, ki se pojavi pri veliko posameznikih, ki ne čistijo svojih zob. Na umazanih in zanemarjenih zobeh se namreč hitro naberejo bakterijo, ki povzročijo paradontozo. 

Lasersko zdravljenje paradontoze poteka tako, da se v paradontalne žepke vnese barvilo. To barvilo se veže s citoplazmo bakterij, ki so povzročile parodontozo. Barvilo poskrbi, da se bakterije obarjajo temneje. Bakterijo se nato uniči s pomočjo laserske svetlobe, ki se absorbira v bakterije in poskrbi za njihovo uničenje. Pomembno je, da se pri zdravljenju ustvarjajo sterilni pogoji, ki so nujno potrebni za ozdravitev. 

Lasersko zdravljenje paradontoze je edino, ki omogoča popolno ozdravitev dlesni. Seveda se moramo zavedati, da je parodontoza trdovratna bolezen, ki jo moramo začeti pravočasno zdraviti, saj bomo v primeru nadaljnjega zanemarjanja zob, izgubili vse zobe. Pomembno je, da se oglasimo v zaupanja vrednem zobozdravstvenem centru, kjer nas bodo primerno pregledali in hitro začeli zdraviti nastalo bolezen. 

 

Implantat za izpadli zob

Implantat je edina rešitev za nadomestitev izgubljenega zoba. Zobje so izredno pomembni. Omogočajo nam kvalitetno prežvekovanje hrane in tak tudi kakovostno prehranjevanje. Vsi, ki imajo težave z zobmi, lahko potrdijo, da brez zdravih zob zelo težko jemo kakršnokoli hrano. V primeru, da zaradi nesreče izgubimo le en zob, ga lahko brez težav nadomestimo s pomočjo implantata. 

Implantat, ki je običajno izdelan iz titana, nam kirurg brez težav vstavi v našo čeljust. Na implantat pa se čez čas lahko namesti zobna krona, ki bo popolnoma takšna ko je bil naš naravni zob. 

Implantat seveda ni najcenejši, vendar pa nam omogoča, da zopet normalno jemo, se pogovarjamo in se smejemo.  S pomočjo implantatov, ki lahko nadomestimo tudi vse manjkajoče zobe saj se na štiri implantate lahko namesti celotno zobovje zgornje ali spodnje čeljusti. 

Kategorije: Splošno